AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Külső hőmérséklet érzékelő választása.

Külső hőmérséklet érzékelő ma már szinte minden gépkocsiban található. Webáruházunkban kedvezményes árakon vásárolhat széles autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika kínálatunkból autójához érzékelőket, kapcsolókat és más alkatrészeket.

Külső hőmérséklet érzékelő hiba

A külső hőmérséklet érzékelő nem játszik semmilyen szerepet sem a gépkocsi haladásában, sem a motor működésében, nincs összekötve semmilyen vezérlő rendszerrel. Egyedül információs funkciója van. Hibája nem más, mint ami bármely hőmérőnél elő tud fordulni.


Keresse meg az autójához megfelelő külső hőmérséklet érzékelő alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A hőmérő nem mutatja a külső hőmérsékletet, vagy azt hibásan teszi, nem valós értékeket jelez ki. Mivel a külső hőmérséklet érzékelő egy jeladó berendezésként is felfogható, hiszen a gépkocsin kívül mért hőmérsékleti adatot továbbítja egy a gépkocsiban elhelyezett kijelzőre. Ebből is látszik, hogy a külső hőmérséklet érzékelő hiba nem csak a kinti mérő egység meghibásodása lehet, hanem a jeltovábbító vezeték, ennek csatlakozói, vagy az utastérben működő kijelző meghibásodása is. A külső hőmérséklet érzékelő gyakran csak mint autóhőmérő szerepel. Nevezzük azonban akár így, akár úgy, a jelentősége jóval túlmutat azon az egyszerű szerepénél, hogy megmutatja, milyen baromi hőség van odakint, amikor nekünk sikerült 22 fokra temperálni az utasteret a légkondicionálónk segítségével.

A külső hőmérséklet érzékelő nyáron a legkevésbé fontos.

Külső hőmérséklet érzékelő

Télen viszont akár életet is menthet. Jelentősége nagyon megnő. Mégpedig elsősorban olyan esetekben, amikor fagypont körüli a kinti hőmérséklet, valamilyen fajta csapadék hull. Ilyenkor nagyon ajánlatos rendszeresen rápillantani a küldő hőmérséklet érzékelőtől származó adatra a kijelzőn. Plusz 4-5 fokos, a magyar telekre jellemző hőmérséklet, leszálló köd, vagy az útra lecsapódó pára esetén nagyon fontos jelzés lehet, ha a külső hőmérséklet érzékelő váratlanul 0 fok körüli értéket mutat. Ez annyit jelent, hogy le a gázról a lábat, a nyálkás, nedves út, jegessé válhat, nő a balesetveszély.