AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kormányszög jeladó választása.

Kormányszög jeladó segítségével lehet elérni egy bonyolult elektromos vezérlés és egy rásegítő rendszer működtetésével, hogy az autó kormányzása eltérő sebességeknél, így állóhelyzetben is közel egyformán könnyű legyen. Tekintse meg további autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika termékeinket is!

A kormányszög jeladó feladata

A kormányszög jeladó a kormánykerék elfordításáról ad információt a rásegítő rendszert is vezérlő központi komputernek, az ECU-nak. A kormánykerék elfordulási szöge és a kormányozott kerekek valós elfordulási szöge között alapesetben is eltérés van, ...


Keresse meg az autójához megfelelő kormányszög jeladó alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...ami a sebesség függvényében is automatikusan változik a mára elterjedt, úgy nevezett félaktív szervokormány rendszereknél. A szervokormányozás lényege, hogy a vezető által a kormánykerékre kifejtett erő nagysága szinte nem változik, miközben a kormányozott kerekekre ható erő egy elektromos motor hajtotta rásegítő rendszer segítségével az igényeknek megfelelően nő, vagy csökken. 

A kormányszög jeladó meghibásodása

Kormányszög jeladó

Az aktív, vagy félaktív szervokormány rendszereknél a kormányszög jeladó csak az egyik bemeneti információs forrás, ami segíti a vezérlést az optimális arány kialakításában a kormánykerék és az autó kerekének elfordulási szöge között, valamint abban, hogy a rásegítő a szükséges mértékben növelje a kerekekre ható erőt. Ez a bonyolult vezérlési rendszer ma már az autó sebességét, a motor fordulatszámát is figyelembe veszi, nem csak a kormányszög jeladótól érkezett információra támaszkodik. Ha a kormányszög jeladó meghibásodik, azonnal ki kell cserélni, mert nélküle nem jól működik a kormányzás elektronikus vezérlése.