AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kormányoszlop kapcsoló választása.

Kormányoszlop kapcsoló a neve annak a többfunkciós, viszonylag bonyolult szerkezetnek, amellyel egyszerre több dolgot is irányíthatunk. További autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika alkatrészek között számos más terméket is megtalál, nézze meg a teljes kínálatot!

Mire jó a kormányoszlop kapcsoló?

A kormányoszlop kapcsoló segítségével állíthatjuk, akár egyszerre is, az irányjelzőt, a világítást, illetve a fényszórót és az ablaktörlőt, az utóbbinál a különböző fokozatokat is. Azért szerelték a kormányoszlopra, hogy vezetés közben kényelmesen és biztonságosan használhassuk ezeket a kapcsolókat, a kormány elengedése nélkül.


Keresse meg az autójához megfelelő kormányoszlop kapcsoló alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Mind tudjuk, mennyivel kényelmetlenebb a műszerfalra nyúlkálni, miközben az útra figyelünk. Ennek a kényelemnek azonban ára van, a kormányoszlop kapcsolóba több dolgot kellett belezsúfolni, ezért viszonylag bonyolult, és leszerelni sem egyszerű, ha javítani, vagy cserélni kellene.

A kormányoszlop kapcsoló hibái: javítás vagy csere

Kormányoszlop kapcsoló

A kormányoszlop kapcsoló, amit néha index és világítás kapcsolónak is neveznek, éppen úgy elromolhat, mint a gépkocsikban lévő elektromos rendszerekhez tartozó többi kapcsoló, ilyenkor aztán leginkább valamilyen elektromos hibára, kontakthibára számíthatunk, amiben az elöregedésnek, rozsdásodásnak is meglehet a maga szerepe, de persze egy vezeték is elszabadulhat vagy elszakadhat, más mechanikus sérülésről nem is szólva. A gond az, hogy a viszonylag kisebb hibák javítása sem elég egyszerű, mert általában kormányoszlop kapcsoló cseréhez csak úgy lehet levenni a kormányoszlopról, ha előtte magát a kormányt is leszerelték. Ha a kormányoszlop kapcsoló hibája nem javítható egyszerűen és kockázatok nélkül, sajnos elkerülhetetlen a csere.