AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kopogásérzékelő választása.

Kopogásérzékelő név alatt egy olyan szenzor működik a gépkocsiban, amely a benzin-levegő keverék korai begyulladását akadályozza meg, mégpedig azzal, hogy jelzésére a motor vezérlése módosítja a gyújtás időpontját. További autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika választékunkban más termékeket is megtalál, böngésszen közöttük.

Kopogásérzékelő hiba akkor valószínűsíthető, ha a motor kopog.

A kopogásérzékelő név onnan ered, hogy a rossz gyújtás, előgyújtás esetén a motor kopog, vagy úgy is szokták mondani, hogy csörög. A csörgő, kopogó motorban keletkező, a normálistól eltérő rezgéseket érzékeli a kopogás érzékelő.


Keresse meg az autójához megfelelő kopogásérzékelő alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ez persze így nem mond sokat, mert a motor kopogásának számos oka lehet, amelyek között csak az egyik a kopogás érzékelő hibája. Azt ugyanis tudni kell, hogy a kopogás érzékelő egy jeladó, amely informálja ugyan a motor vezérlését arról, mit kellene tenni a kopogás elkerülése érdekében, de a kopogást nem ő szünteti meg. A kopogásérzékelő javítás is a hiba felderítésével kezdődik.

Ha a motor kopog annak nagyrészt az az oka, hogy a vezérlés nem megfelelő, de előfordulhat kopogásérzékelő hiba is.

Kopogásérzékelő

A hiba diagnosztikálása többnyire csak egy komputeres vizsgálattal lehetséges. Ebből következik, hogy a kopogásérzékelő javítás a szervizek dolga. Ugyanis valójában a motor vezérlésének teljes elemzése szükséges ahhoz, hogy ki lehessen mondani a diagnózist és erre alapozva elrendelhető legyen a javítása. A kopogás érzékelő javítás szinte mindig kopogásérzékelő csere. Mivel ennél az alkatrésznél gyakorlatilag csak az áramkörben következhet be valamilyen hiba, nem nagyon lehet elképzelni olyan esetet, amikor a kopogás érzékelő csere helyett valaki veszi a fáradságot és megpróbál belenézni a kütyübe. Valószínűleg a kopogásérzékelő belső hibájának felkutatása nagyobb munkaráfordítással és költséggel járna, mint a kopogás érzékelő csere.