AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Ködlámpa kapcsoló választása.

Ködlámpa kapcsoló hozza működésbe az autó ködlámpáját. Igazán egyszerű, ahogyan mondani szokás: filléres alkatrész, ami azért képes elromlani és ilyenkor a legegyszerűbb egy újra cserélni. A Kovács autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika alkatrész webáruház termékpalettáján nem csak ez a kapcsoló, de számos más termék is található. Böngészgessen belőlük!

A ködlámpa kapcsoló funkciója

A ködlámpa kapcsoló segítségével az autó vezetője szükség esetén segéd fényforrást hoz működésbe az autó elején. Ezek a ködlámpák, amelyek úgy vannak kialakítva, beállítva, hogy párás, ködös levegő esetén plusz fénycsóvát vessenek az autó elé. Egyrészt jobban megvilágítva az utat, másrészt felhívva a szemben jövők figyelmét a közeledő járműre. A ködlámpát tehát nem kell, sőt, még véletlenül sem szabad folyamatosan üzemeltetni, ha nincs rá szükség, ugyanis köd hiányában már inkább zavarja a forgalom többi résztvevőjét.


Keresse meg az autójához megfelelő ködlámpa kapcsoló alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A ködlámpa és kapcsoló működési elve

Az autó ködlámpájaA ködlámpa egy erős és a levegőben lévő páraszemcsék miatt megfelelő szögbe mutató fénynyalábot vet az útra, úgy, hogy a normális fényszórónál jobban világítja meg az úttestet. Főleg a beállítás szöge miatt a fény kisebb része verődik vissza a levegőben porlasztott vízcseppekről, így a fény nagyobb távolságra tud eljutni. A ködlámpa kapcsolót azért szokás a többitől elkülönítve, jól megkülönböztethető piktogrammal ellátva felszerelni, hogy csökkentsük a véletlenszerű bekapcsolásának esélyét. Gyakran még külön fényjelzés is figyelmezteti a vezetőt, ha a ködlámpa kapcsolója bekapcsolt állásban van.