AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Klíma vezérlőegység választása.

Klíma vezérlőegység gondoskodik arról, hogy az autó vezetőjének, vagy az utastér hőmérsékletét érzékelő egység utasításainak megfelelően működjön az autó klímaberendezése. Böngésszen autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika webshopunk további kínálatából!

A klíma vezérlőegység lehet automata és kézi vezérlésű

A kézi vezérlésű klíma vezérlőegység úgy működik, hogy az autó utasai szabályozzák a beáramló levegő mennyiségét és hőmérsékletét. Ehhez a légbefúvó motor ventilátorának sebességét változtatják egy relé segítségével, illetve a légcsövek nyitásával és zárásával szabják meg, ...


Keresse meg az autójához megfelelő klíma vezérlőegység alkatrészt:


...hogy mennyi külső hideg és mennyi a motortérben keletkezett meleg levegő keveredjen össze az utastérbe vezető csőben. Ezt a műszerfalon elhelyezett szabályozó csúszkákkal tudják elérni. Az automata klíma vezérlőegység esetében ugyanehhez csak a kívánt belső hőmérsékletet kell megadni, a többit már automata vezérli, tehát egy digitális szabályozó határozza meg a beáramló levegő hőmérsékletét és sebességét.

A klíma hűtéskor nem csak a külső levegőt használja, de hőt von el az utastérből

Klíma vezérlőegység

A kézi és az automata autóklíma a hűtéshez nem csak a külső levegőt használja fel, de maga is „gyárt” hideg levegőt, pont mint egy konyhai hűtőgép. Ennek szabályozása ezért nyilván bonyolultabb, de a hűtőegységben lehűtött levegő bejuttatásának szabályozása már ugyanazon az elven működik, mint a fűtés esetében. Ma a legtöbb autóban már gyárilag benne van a légkondicionáló, de ha nincs, vagy a gyárinál jobbat akarunk, akkor azt külön is be lehet szerelni, vagy csak a vezérlését módosítani, egy vezérlőegység beszerzésével. Ezekből is komoly választék áll rendelkezésre, így itt is gondosan járunk el, amikor a megfelelő kapacitásút és kialakításút akarjuk kiválasztani.