AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Klíma vezérlőegység választása.

Klíma vezérlőegység gondoskodik arról, hogy az autó vezetőjének, vagy az utastér hőmérsékletét érzékelő egység utasításainak megfelelően működjön az autó klímaberendezése.

A klíma vezérlőegység lehet automata és kézi vezérlésű

A kézi vezérlésű vezérlőegység úgy működik, hogy az autó utasai szabályozzák a beáramló levegő mennyiségét és hőmérsékletét. Ehhez a légbefúvó motor ventilátorának sebességét változtatják egy relé segítségével, illetve a légcsövek nyitásával és zárásával szabják meg, ...


Keresse meg autójához megfelelő Klíma vezérlőegységet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...hogy mennyi külső hideg és mennyi a motortérben keletkezett meleg levegő keveredjen össze az utastérbe vezető csőben. Ezt a műszerfalon elhelyezett szabályozó csúszkákkal tudják elérni. Az automata vezérlésnél ugyanehhez csak a kívánt belső hőmérsékletet kell megadni, a többit már automata vezérli, tehát egy digitális szabályozó határozza meg a beáramló levegő hőmérsékletét és sebességét. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A klíma hűtéskor nem csak a külső levegőt használja, de hőt von el az utastérből

Klíma vezérlőegység

A kézi és az automata autóklíma a hűtéshez nem csak a külső levegőt használja fel, de maga is „gyárt” hideg levegőt, pont mint egy konyhai hűtőgép. Ennek szabályozása ezért nyilván bonyolultabb, de a hűtőegységben lehűtött levegő bejuttatásának szabályozása már ugyanazon az elven működik, mint a fűtés esetében. Ma a legtöbb autóban már gyárilag benne van a légkondicionáló, de ha nincs, vagy a gyárinál jobbat akarunk, akkor azt külön is be lehet szerelni, vagy csak a vezérlését módosítani, egy vezérlőegység beszerzésével. Ezekből is komoly választék áll rendelkezésre, így itt is gondosan járunk el, amikor a megfelelő kapacitásút és kialakításút akarjuk kiválasztani.