AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Klíma nyomáskapcsoló választása.

Klíma nyomáskapcsoló szabályozza a hűtőközeg nyomását a körfolyamatban, amely a klímát működteti. Az autóklíma ugyanis úgy működik, hogy egy hűtőközeg kering benne, és ez azzal hűti le az utastér levegőjét, hogy átmegy egy expanziós szelepen, folyadékból táguló gázzá változik, ezért lehűl, és részben átveszi a levegő hőjét. Tekintse meg további autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika kínálatunkat!

A klíma nyomáskapcsoló a klímavezérlő rendszer része, a körfolyamat nagynyomású részén igazítja a nyomást.

A keringés következő fázisában egy klíma kompresszor ismét összesűríti folyadékká, felmelegszik, és a felesleges hőt leadja a motortérben, a menetszélnek. A vezérlőegységnek „üzen”, annak függvényében, hogy a sűrített gáz nyomása milyen értékek között mozog.


Keresse meg az autójához megfelelő klíma nyomáskapcsoló alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ha túl magas, a vezérlőegység bekapcsolja a hűtőventilátort, hogy a gáz hőmérséklete, illetve nyomása csökkenjen. A túlnyomás elleni védelmet is aktiválhatja szükség esetén a kapcsoló, amely ilyenkor „felszólítja” a vezérlőt, hogy kapcsolja ki a kompresszort. Erre például akkor lehet szükség, ha a hűtőventilátor meghibásodott és nem szolgáltat elegendő légáramot a hűtőközeg megfelelő hőmérsékleten és nyomáson tartásához. Tekintse meg további kapcsolódó termékeink listáját is!

Klíma nyomáskapcsoló hibái és cseréje

Klíma nyomáskapcsoló

Az autónkban működő légkondicionáló elvileg jól bírja a strapát, de a klíma persze több okból is meghibásodhat, így például szivároghat belőle a hűtőközeg, megsérülhet egy kábel vagy a ventilátor. Akkor valószínű egy nyomáskapcsoló hiba, ha a klíma rendszer nagynyomású részében nem jó a nyomás és a hőmérséklet szabályozás. Ha a klíma elromlott, ne legyintsünk azzal, hogy ráérünk, az autó nélküle is célba ér, főleg ne tegyük ezt nyári melegben. A ma már általában széria felszerelésnek számító autóklíma ugyanis nem csak a kényelmünket szolgálja, hanem a biztonságunkat is azzal, hogy segíti a sofőr jobb koncentrálóképességének megőrzését. Klíma nyomáskapcsoló cseréje esetén nem szökik el a gáz, mert szelepes, ezért ha elromlott, viszonylag könnyen cserélhető. A klíma nyomáskapcsoló árak típustól függően néhány ezertől csaknem 20 ezerig terjednek. A webáruházban mindenféle autótípushoz kapható nyomáskapcsoló, megtalálható az Opel klíma nyomáskapcsoló éppen úgy, mint az Audi klíma nyomáskapcsoló, a Skoda klíma nyomáskapcsoló vagy éppen a Renault klíma nyomáskapcsoló.