AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kipufogógáz, nyomás érzékelő választása.

Kipufogógáz nyomás érzékelő kulcsszerepet játszik a kipufogógáz visszavezetéssel működő befecskendő rendszerekben, amelyek lényege, hogy a beszívott friss levegőhöz a kipufogószelepen kiáramló kipufogógáz egy részét visszavezetik az égéstérbe.

A kipufogógáz nyomás érzékelő egy vezérlési rendszer része

A kipufogógáz nyomás érzékelő és a motorvezérlés jeladó együttműködése szabja meg a visszavezetendő kipufogógáz mennyiségét. A kipufogó gáz csökkenti a beszívott levegő relatív oxigéntartalmát és így kevesebb Nitrogén-oxid keletkezik. Az üzemanyag elégetéséhez szükséges oxigénnek természetesen rendelkezésre kell állnia.


Keresse meg autójához megfelelő kipufogógáz nyomás érzékelőt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A motorvezérlő egységben egy jellegmezőt tárolnak, mely minden üzemállapothoz hozzárendel egy bizonyos visszavezetési mennyiséget az adott motorfordulatszám, beszívott levegőmennyiség, üzemanyag mennyiség és motorhőfok függvényében. A motorvezérlő egység a motor üzemállapotának megfelelően elektromos impulzusokat küld a kipufogógáz-visszavezetés mágnesszelepére, mely a vákuumszelepre ennek megfelelően vezérli ki a vákuumot, ami meghatározza a visszavezetett kipufogógáz mennyiségét. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Kipufogógáz nyomás érzékelő és környezetvédelem

Kipufogógáz, nyomás érzékelő

A kipufogógáz visszavezetés igen hatékony, mivel a nitrogén-oxid tartalom az égési hőmérséklet emelkedésével fokozottan növekszik. A kipufogógáz-visszavezetésnek két módszere van: belső visszavezetés a szelepek nyitásidejének átfedései révén, ill. külső kipufogógáz-visszavezetés visszavezető szelepek és vezetékek alkalmazásával. Az egész rendszer fontos eleme az abszolút nyomásmérő szenzor, amely a tengerszint feletti magasságáról informálja a motorvezérlő egységet. Ez egy fontos korrekciós tényező, amely a turbófeltöltő töltőnyomás szabályzásánál és a kipufogógáz visszavezetésnél (AGR) alapvető fontosságú. Ennek segítségével elkerülhető, hogy nagy magasságokban - ahol ritka a levegő - a levegőhiányból adódóan füstölés lépjen fel.