AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kipufogógáz hőmérséklet érzékelő választása.

Kipufogógáz hőmérséklet érzékelő gondoskodik arról, hogy az autó motorjába épített katalizátor automatikus regenerálódása során keletkezett hő kontroll alatt maradjon, a megfelelő érték körül alakulhasson. Tekintse meg a Kovács autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika webáruház további kínálatát!

Kipufogógáz hőmérséklet érzékelő funciója

Ma már az autók katalizátorainak fő részegysége a részecskeszűrő. A részecskeszűrő regenerálása a rá rakódott korom elégetésével végzett megtisztítását jelenti. A koromrészecskék természetes égése 550 °C-nál nagyobb hőmérsékleten következik be.


Keresse meg az autójához megfelelő kipufogógáz hőmérséklet érzékelő alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A cériumadalék ezt a hőmérsékletet (26 °C külső hőmérséklet esetén) 400 °C körüli hőmérsékletre csökkenti. A regenerációhoz szükséges hőbevitel utóbefecskendezés és a fojtószelep megfelelő beállításával növelhető. Ennek vezérléséhez szolgáltat adatokat a kipufogógáz hőmérsékletéről a kipufogógáz hőmérséklet érzékelő.

A kipufogógáz hőmérséklet érzékelő jelentősége

Kipufogógáz hőmérséklet érzékelő

A dízelmotorok számos előnyük mellett hátrányokat is jelentenek a környezetre, mert működésüket a benzinmotorokénál kisebb kipufogógáz-hőmérséklet jellemzi ugyan CO- és HC-kibocsátásuk ezért kedvezőbb, viszont NOx-kibocsátásuk nagyobb, finom részecskeemisszió-kibocsátásuk pedig jelentősen nagyobb a benzinmotorokénál. Égéstermékeikkel ugyanis nemcsak gáznemű, hanem szilárd részecskék formájában is meg kell küzdeniük a fejlesztőknek. A 800 °C körüli kipufogógáz-hőmérséklet oxidációs reakciókra és katalitikus eszközök használatára szűkíti a kipufogógázok utókezelését, amelyben nagy szerep jut a kipufogógáz hőmérséklet érzékelőnek.