AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kipufogó vezérlő nyomásátalakító választása.

Kipufogó vezérlő nyomásátalakító a neve a korszerű autók befecskendező rendszerében a hatékonyabb égés érdekében alkalmazott füstgáz visszavezetés (EGR) fontos alkotó elemének. Tekintse meg teljes autó érzékelő, jeladó, kapcsoló, elektronika kínálatunkat!

A kipufogó vezérlő nyomásátalakító működése

A kipufogó vezérlő nyomásátalakító a visszavezetett füstgáz nyomására olyan hatással van, mint a dimmernek nevezett elektromos fényszabályzó a fényre. Itt is, mint a fényszabályozónál a nyomásátalakító fokozatmentesen alakítja át a vákuumot és az atmoszferikus nyomást kevert, ...


Keresse meg az autójához megfelelő kipufogó vezérlő nyomásátalakító alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...azaz vezérlő nyomássá egy mechanikus állítóelem, egy kisnyomású tér segítségével. A kipufogó vezérlő nyomásátalakító vezérlése pulzusszélesség-modulációval történik, ami egy kapcsoló folyamatos ki-be kapcsolását jelenti. Ennek frekvenciája (a ki és bekapcsolás gyakorisága) akár néhány kHz is lehet.

Kipufogó vezérlő nyomásátalakító

A kipufogó vezérlő nyomásátalakító meghibásodása

A kipufogó vezérlő nyomásátalakító meghibásodásának tipikus jele, ha a járó motor erősen füstöl, vagy a hidegen indítás nehézkessé válik. Menet közben a motor teljesítménye érthetetlenül csökken, sőt a motor rángatni kezd bizonyos terhelés esetén. Ennek közvetlen oka, hogy olyankor is kipufogó gáz kerül vissza a rendszerbe, amikor nem lenne szabad, ami az EGR szelep hibás működéséhez vezet. A kipufogó vezérlő nyomásátalakítót meghibásodása esetén javítani nem igen lehet, mást nem lehet tenni, csak kicserélni.