AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kézifék ellenőrzőlámpa kapcsoló választása.

Kézifék ellenőrzőlámpa kapcsoló beépítésével elkerülhető, hogy felhúzott kézifékkel indítsuk el az autót, mivel indításkor a lámpa jelzi, hogy a rögzítő fék, a kézifék behúzott állapotban van. Keresgélhet egyéb autó érzékelő, jeladó, kapcsoló, elektronika alkatrészeink között is.

A kézifék ellenőrzőlámpa kapcsoló szerepe

A kézifék ellenőrzőlámpa kapcsoló egy jeladót működtet, ami a fék állapotáról informálja az autó vezetőjét. A legegyszerűbb esetben arról, hogy a fék behúzott, vagy kiengedett állapotban van-e. Bonyolultabb esetben a fékolajszintről, vagy a fékbetétek kopásáról is, vagyis ezekben az esetekben is kigyullad a figyelmeztető piros lámpa.


Keresse meg az autójához megfelelő kézifék ellenőrzőlámpa kapcsoló alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Bármit is jelez, az nagyon fontos és komolyan kell venni. Ha ugyanis behúzott rögzítő fékkel közlekedünk tönkre tehetjük a fékbetéteket, nem beszélve a többlet üzemagyag fogyasztásról, ami ugyancsak zsebre megy.

A kézifék ellenőrzőlámpa és kapcsoló hibája

Kézifék ellenőrzőlámpa

A kézifék ellenőrzőlámpa legegyszerűbb és legszembetűnőbb hibája, ha az autó haladása közben is ki-ki gyullad, miközben a fék nincs behúzva. Ez rendszerint érintkezési hiba, amit – ha nem múlik el – a legegyszerűbben úgy lehet orvosolni, hogy kicseréljük a hibás jeladót. Azokban az esetekben, ha az ellenőrző lámpa más, a féket érintő információt is közvetít, tehát a fékolaj szintjét, a fékbetétek kopását is jelzi, akkor rögtön meg kell állni és ezeket azonnal ellenőrizni kell, mert az ilyen hibák komoly balesetet is okozhatnak.