AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kezelőegység, fűtés, szellőzés választása.

Kezelőegység, fűtés, szellőzés említésekor a gépkocsi műszerfalán a klímát vezérlő gombok, csúszkák és a beáramló levegő mennyégének szabályozását lehetővé tevő takarók sokasága jut az eszünkbe. Joggal.

Kezelőegység, fűtés, szellőzés vezérlésére

A kezelőegység a fűtés, szellőzés vezérlésére nagyon sokféle berendezést és a mögöttük megbújó – nem ritkán – bonyolult elektronikát takar. Ezek feladata, hogy a gépkocsi vezetőjének minél kevesebb és minél egyszerűbb utasításával lehessen az utasteret télen-nyáron a legkellemesebbre temperálni. A megfelelő hőmérséklet biztosítása mellett a lehető legészrevétlenebbül kell megoldani a levegő cseréjét is, hiszen hosszú úton, az autóban helyet foglaló utasok és a vezető számára folyamatosan oxigéndús friss levegőt kell az autóba pumpálni. Ezekhez funkcionális, jól átlátható, könnyen kezelhető kezelőegység szükséges.


Keresse meg az autójához megfelelő kezelőegység, fűtés, szellőzés alkatrészeket:


Mire jó?

Autó szellőzés kezelőegységA kezelőegység a fűtés, szellőzés vezérléséhez igen sok berendezést irányít. Az automata klímáknál a legegyszerűbb a vezető feladata, mert ott gyakorlatilag elegendő a kívánt hőmérsékletet beállítani és onnantól kezdve minden megy automatikusan, a meleg levegő befújása és a szellőzés egymást kiegészítve, harmonikusan valósul meg a központi komputer és a klimatizáció saját vezérlése irányításával. Ahol ennyi elektronika, gomb, csúszka és egyéb segédberendezés van, ott nyilván meghibásodás is előfordul. Ezek javítása szakembert igényel, de végső megoldásként le is lehet cserélni a teljes kezelőegységet, ami azért nem gyakran fordul elő.