AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kerékfordulatszám érzékelő választása.

Kerékfordulatszám érzékelő a korszerű, elektronikus fékrendszerek számára fontos jeladó, amely minden egyes kerék aktuális forgási sebességéről ad folyamatos információt. Tekintse meg teljes autó érzékelő, jeladó, kapcsoló, elektronika kínálatunkat!

A kerékfordulatszám érzékelő funkciója

Kerékfordulatszám érzékelő működik a korszerű elektronikus fékrendszerekben, mint az ABS, ASR, EDS és ESP. Feladata minden egyes kerék pillanatnyi fordulatszámának érzékelése és továbbítása a vezérlőkészülék felé. Minél pontosabbak a szolgáltatott jelek, annál eredményesebb a fékrendszer szabályozása és komfortosabb az autózás.


Keresse meg az autójához megfelelő kerékfordulatszám érzékelő alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Kezdetben az ABS rendszereknél a kerékfordulatszám érzékelésére az ún. passzív (indukciós) állandó mágnessel rendelkező érzékelőket használták. Napjainkban a legújabb, úgy nevezett aktív elektromágneses szenzorok már 0 kilométeres sebességtől, vagyis mindjárt az indulástól képesek mérni érzékelni a kerekek fordulatszámát.

A kerékfordulatszám érzékelő meghibásodása

Kerékfordulatszám érzékelő

Az ABS érzékelők igen mostoha körülmények között működnek. A fékek körüli magas hőmérséklet, a fékbetétek, féktárcsák finom pora, a kopott kerékcsapágyak és nem utolsósorban a fékszerkezet javítása során figyelmetlenségből bekövetkező traumák, mint például az autó megemelésekor a vezetékek megfeszülése, elszakadása az érzékelő jeladási képességének megszűnéséhez vezethet. Akár olyan mértékű károsodás is bekövetkezhet a jeladóban, amit már megjavítani nem lehet, csak a jeladó cseréjével lehet orvosolni.

A biztonságos, tiszta és gazdaságos vezetés érdekében rendkívül fontos, hogy megbízható és tartós kerékfordulatszám-érzékelővel rendelkezzünk.

Bosch kerékfordulatszám érzékelőA kerékfordulatszám-érzékelők (WSS) a modern járművezetés-támo-gató rendszerek nélkülözhetetlen támaszaként az ABS (blokkolásgátló fékrendszer), TCS (kipörgésgátló rendszer), ESP® (elektronikus menetstabilizáló program) és a navigációs rendszerek működéséhez elengedhetetlen információkat szolgáltatnak. Egy csúcsminőségű WSS megvásárlásával a járműtulajdonos megelőzheti az esetleges baleseteket, ileltve a magasabb karbantartási költségeket.

A Bosch évente közel 100 millió érzékelőt gyárt különböző felhasználási célokra, és gyakorlatilag minden mérhető változóhoz fejleszt érzékelőket.

Jellemzők: Pontos sebességkijelzés a virtuális 0 Km/h-tól, mely a kipörgésgátló rendszerek szempontjából rendkívül fontos. Az aktív érzékelők észlelik az előre- és hátramenetet, valamint az álló helyzetet is. A lehető leghatékonyabb védelem a külső mágneses behatásokkal szembenBMW, Audi, Fiat, Ford, Hyundai, Iveco, Jaguar, Kia, Land Rover, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Opel, Porsche, Renault, Suzuki, Toyota, Volkswagen.