AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kapcsoló választása.

Kapcsolók számos autóban megtalálhatóak, amelyek funkciója ugyan jelentősen különböző lehet, de működésük alapja, minden elektromos kapcsolónál egy áramkör megszakítása, vagy zárása. Webáruházunkban számos autó érzékelő, jeladó, kapcsoló, elektronika alkatrész fellelhető, böngésszen kínálatunkból.

A kapcsoló funkciója

Az elektromos kapcsoló azzal, hogy áramkört zár vagy szakít meg, a legkülönbözőbb alkatrészek működését indítja be, vagy állítja le. Kezdve attól, hogy egy kapcsolóval lehet az autó fényszóróját működésbe hozni, befejezve azzal, hogy egyes kapcsolók az autós beavatkozása nélkül végzik a munkájukat, míg mások akár idő eltolódással működnek. A legegyszerűbb példa az automata kapcsolóra az utastér világítása, amely az autó nyitásával, emberi beavatkozás nélkül automatikusan zárja a szükséges áramkört. Ez időkapcsoló is, mert az ajtó bezárásakor nem azonnal alszik ki a belső világítás, csak egy idő elteltével.


Keresse meg az autójához megfelelő kapcsoló alkatrészt:


A kapcsoló meghibásodása

Az autó kapcsolóiA kapcsoló meghibásodása ugyan nem komoly műszaki zavar, hiszen egy egyszerű alkatrészről van szó, de mivel így fontos alkatrészek, vagy berendezések nem helyezhetőek üzembe, mégis nagy jelentőségre tesz szert minden kapcsoló, főleg, ha nem működik. A hibák a tömeggyártással összefüggő kisebb-nagyobb szerelési vagy anyaghibára vezethetők vissza a leggyakrabban, ha nem arról van szó, hogy a kapcsoló külső mechanikus vagy vegyi hatás következtében mondta fel a szolgálatot. Ha nem működik, javítgatás helyett, cserélni érdemes.