AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Indításismétlő relé választása.

Indításismétlő relé gondoskodik az autóban arról, hogy a sikertelen indítási kísérletet meg lehessen ismételni ugyanazokkal a feltételekkel és körülmények között, mintha az először tennénk. Webáruházunkban számos más autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika alkatrészek is várják.

Az indításismétlő relé funkciója

Az indításismétlő relé, ami – mint minden relé – egy két áramkörrel, egy vezérlő és egy kapcsoló áramkörrel működő kapcsolónak is tekinthető, azt teszi lehetővé, hogy az autó indítókulcsának egyszeri elforgatása után – sikertelen indítási kísérlet esetében – újra lehessen próbálkozni, vagyis a relé az eredeti állapotba kapcsolja az indítómotort. Ezzel megakadályozza, hogy egy sikertelen indítási kísérletet követően az újabb indítást ne lehessen azonnal megkezdeni. Illetve, hogy az új indítási kísérlet kárt okozzon bármilyen elektromos berendezésben.


Keresse meg az autójához megfelelő indításismétlő relé alkatrészt:


Az indításismétlő relé cseréje

Az indításismétlő relé, mint az összes elektromos berendezés meghibásodhat. Akár azért, mert valamilyen olyan mechanikus hatás éri, ami miatt megsérül és idegen, a működését lehetetlenné tevő anyag kerül a belsejébe, akár azért, mert e nélkül is hibásan kezd valamelyik áramköre működni. Akár így, akár úgy: a standard eljárás ebben az esetben nem az indításismétlő javítása, hanem a cseréje. Annál is inkább, mert olyan kompakt alkatrészről van szó, amelynek tervezésekor nem is vették számításba az esetleges javítását, eredetileg is csak a cserével számoltak meghibásodás esetére.