AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Indításgátló választása.

Indításgátló beépítésével lehet megakadályozni, hogy az autónkat illetéktelenek is el tuják indítani a távollétünkben. Az indításgátlók számos fajtája létezik, amelyek közül a legkorszerűbb a kártyás megoldás.

Az indításgátló funkciója

Az indításgátló az autó legfontosabb áramköreit szakítja meg, aminek következtében a motort nem lehet beindítani, vagy ha működött, akkor leáll. Természetesen a jármű tulajdonosa, vagy szélesebben értelmezve a használatra feljogosított személy a gyári indítókulcsot használva fel tudja oldani ezt a blokádot és az elektromos rendszer megint működőképessé válik. Az indításgátló működési elve az elektronikus rendszerek közötti kódcsere. A világ számos országában ma már kötelezik a gyártókat, hogy csak indításgátlóval, vagy másképpen immobiliserrel gyárilag felszerelt autókat bocsássanak ki.


Keresse meg az autójához megfelelő indításgátlót:


Az indításgátló működése

Autó indításgátlóAz indítókulcsban egy áramforrás nélküli jel adó-vevő van. Ez a kulcs elforgatásakor aktiválódik és elküldi a kulcsban lévő állandó kódot a kiolvasó rendszernek. A vezérlőegység ezt a kódot hasonlítja össze a már korábban betárolt kóddal. Az indításgátló vezérlőegység ellenőrzi a motorvezérlő egységtől küldött változó kódot, ami a korábbi motor indításkor generálódott. Ez az úgy nevezett ugrókód. Ha a fixkód és a változó kód megfelel egymásnak, a motor az indítókulcs továbbforgatásával beindul. A gyárban a két eredeti indítókulcshoz egy kódkártya is készül, amely az indítókulcsok pótlásához szükséges információkat tartalmazza.