AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Index kapcsoló választása.

Index kapcsoló vagy szép magyar nevén irányjelző kapcsoló az a kis kar a kormány mellett, aminek ide-oda kapcsolgatásával informáljuk, vagy dezinformáljuk a közlekedés többi résztvevőjét irányváltoztatási szándékunkról.

Az index kapcsoló helyes használata megkönnyíti a forgalom résztvevői számára szándékaink megértését.

Ennek figyelembe vételével manőverezzenek, csökkentsék, vagy növeljék a sebességüket, változtassák a járműveik irányát. Az irányjelző kapcsoló tehát egy kommunikációs eszköz, amivel a járművünk hátulján, elején, mindkét oldalán elhelyezett piros lámpácskák villogásával jelezzük mozgásirányunkat.


Keresse meg autójához megfelelő index kapcsolót:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok

Index kapcsoló iranyjelző kar kedvezményes áron

Az index kapcsoló ritkán szokott meghibásodni, de a ha mégis, az akár végzetes következményekkel is járhat. Mert habár jelezzük az irányváltoztatást az index kapcsolóval, de kívül a kis lámpácska nem villog, bár mi jelezni véltünk. Hibás index kapcsoló miatt olyan manőverbe kezdhetünk, ami meglepheti a közlekedés többi résztvevőjét. Akik nem számíthattak rá, illetve nehéz helyzetbe hozhat minket is, mivel mi meg azzal számoltunk, hogy a többiek tisztában vannak a tervezett manőverünkkel. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Irányjelző ellenörzése fontos, kapcsoljuk be az index kapcsolót és száljunk ki megnézni

Index kapcsoló kereső webáruház árak

Az index kapcsoló hibáját legtöbb esetben a forgalomban részvevő többi autós reakciójából vehetjük észre. Az index kapcsoló hibája – jó esetben -, fékcsikorgásban, ideges dudálásban, esetleg félreérthetetlen karjelzésekben és feldúlt arcokban testesül meg. Ha ez egymás után többször előfordul és nem a mi szándékos index kapcsoló használatunkra vezethető vissza, haladéktalanul álljunk meg az első lehetséges helyen és ellenőrizzük, hogy jól működnek-e az irányjelzőink amikor az index kapcsolót használjuk. A régi szép időkben, amikor megszámlálhatatlan buherált, félig roncs gépkocsi koptatta Kelet-Európa útjait és a rajtuk közlekedők idegeit, nem egyszer fordult elő, hogy az irányjelző kapcsoló valamilyen hétvégi kontár áldásos tevékenysége miatt, fordítva működött, és amikor a vezető jobbra jelzett az index kapcsoló használatával, az kívül a baloldalon villogott. Ez a lengyel autósok, mivel gyakran tapasztalták a csehszlovák turisták Skodáinál, „cseh hibának” nevezték el, azt amikor az index kapcsoló fordítva volt bekötve.