AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hűtőfolyadékszint érzékelő választása.

Hűtőfolyadékszint érzékelő segítségével lehet kontroll alatt tartani a hűtővíztartályban lévő hűtőfolyadék mennyiségét. A hűtőfolyadék hiánya a motor túlhevüléséhez, végül károsodásához vezethet.

A hűtőfolyadék érzékelő szerepe

A hűtőfolyadék érzékelő a hűtőfolyadék tartályban található hűtő közeg szintjét érzékeli és azt jelzi ki a vezető előtt található műszerfalra, vagy ad egy piros lámpa kigyulladásával vészjelzést, ha a szint a megengedett alá esik. A folyadékszint a hűtőtartályban lévő hűtőközeg mennyiségéről ad információt.


Keresse meg autójához megfelelő hűtőfolyadékszint érzékelőt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A nem kellő mennyiségű hűtőfolyadék nem teszi lehetővé a motor kellő hűtését. Ez nagyon veszélyes, mert a túlhevült motor súlyosan károsodhat, a dugattyúk tönkremehetnek, számos fontos alkatrész deformálódhat, eltörhet. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A hűtőfolyadék érzékelő cseréje

Hűtőfolyadékszint érzékelő

A hűtőfolyadék érzékelő nem gyakran, de meghibásodhat. Ilyenkor minél előbb ki kell cserélni. Az autó márkájának és típusának megfelelő érzékelő beszerzése után a csere nem tartozik a bonyolult feladatok közé, de arra mindenképpen ügyelni kell, hogy csak hideg motornál és azt követően hajtsuk végre, hogy a hűtőrendszerben az utántöltő megnyitásával, vagyis a zárókupak kicsavarásával megszüntettük a túlnyomást. A hűtőfolyadékszint érzékelő cseréjével egy percig se késlekedjünk, mert a nem túl drága alkatrész árát sokszorosan meghaladó költségbe verhetjük magunkat.