AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hűtőfolyadék hőmérséklet érzékelő választása.

Hűtőfolyadék hőmérséklet érzékelő a szakszerű elnevezése annak a rendszernek, ami arról gondoskodik – nagyon leegyszerűsítve -, hogy ne forrjon fel a gépkocsink hűtővize. Válogasson kapcsolódó autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika kínálatunkból!

A hűtőfolyadék hőmérséklet érzékelő terminus technicus

Mellett gyakran esik szó egy másik fontos, a gépkocsi motorjának kellő hűtésével összefogó alkatrészről is, ami vízhőmérséklet jeladó nevet kapott a keresztségben, vagy inkább a szakzsargonban. A hűtőfolyadék hőmérséklet érzékelő látszólag csak egy információt szolgáltató, esetleg hibára figyelmet felhívó ketyerének tűnhet, de nem az, mert annál sokkal több.


Keresse meg az autójához megfelelő hűtőfolyadék hőmérséklet érzékelő alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A kütyü jelentőségéről könnyen meggyőződhet bárki, akinek a kocsijában egyszer elromlik, akár a hűtőfolyadék hőmérséklet érzékelő, akár a vízhőmérséklet jeladó. Ez ugyanis nem merül ki abban, hogy a műszerfalon található hőmérséklet kijelző össze-vissza mutat. 

A hűtőfolyadék hőmérséklet érzékelő hibája

Hűtőfolyadék hőmérséklet érzékelő

Egyszer lezuhan a minimális 50 C fokos hőmérsékletre, majd felugrik a normális üzemi hőmérsékletre, a 90 fok közelébe, hanem ennél sokkal durvább dolgokban is. A leglátványosabb, hogy rosszul indul a motor. Csak harmadszorra, negyedszerre ugrik be a gyújtás. Mi köze ehhez a hűtőfolyadék hőmérséklet érzékelő működésének? Hát csak annyi, hogy a vízhőmérséklet jeladó útján jut a gyújtásvezérlés pontos információhoz a motor hőmérsékletéről és attól függően szabja meg az üzemanyag keverék arányát, ami lehetővé teszi az egyformán hibátlan gyújtást hideg és meleg motor esetében.