AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hőmérséklet érzékelő választása.

Hőmérséklet érzékelő több helyen is működik az autóban. Az egyik legismertebb és legfontosabb a hűtővíz hőmérsékletének érzékelője, de van olyan is, amely a füstgáz hőmérsékletét méri. Tekintse meg kapcsolódó autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika alkatrészeinket is!

A hőmérséklet érzékelő fontos a motor számára

Az autóban található hőmérséklet szenzor, amelyik a hűtővíz hőmérsékletéről gyűjt és továbbít információt, nagyon fontos a gépkocsi működése szempontjából. A motor az úgynevezett üzemi hőmérsékletén tudja a legoptimálisabban nyújtani az elvárt teljesítményt. Ehhez folyamatos kontroll alatt kell tartani a motor hőmérsékletét. Ez az alkatrész azonban más módon is hozzájárul a motor élettartamának növeléséhez, hiszen a megfelelő motorhőmérséklet fenntartása meghatározó a motor kenése, az olaj minőségének megőrzése szempontjából is.


Keresse meg az autójához megfelelő hőmérséklet érzékelő alkatrészt:


Hőmérséklet érzékelő a kipufogónál

Autó kipufogójaKipufogógáz hőmérséklet érzékelő gondoskodik arról, hogy az autó motorjába épített katalizátor automatikus regenerálódása során keletkezett hő kontroll alatt maradjon, a megfelelő érték körül alakulhasson. Itt is arról van tehát szó, hogy a hőmérséklet érzékelő jeladó adataira támaszkodva lehet a katalizátorok regenerációját vezérelni, ezzel nagy mennyiségű káros anyagtól megkímélni a környezetet. Ennek a hőmérséklet érzékelőnek kulcsszerepet van a korszerű, nagy teljesítményű dízelmotorok környezetbarátabbá tételében.