AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hidegindítási vezérlés relé választása.

Hidegindítási vezérlés relé gondoskodik arról, hogy a motor, mindenek előtt a dízel motor hideg indításakor szükséges többlet üzemanyag-levegő keverék bepumpálását végző berendezés működésbe lépjen. Tekintse mg az autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika alkatrész webáruház teljes kínálatát!

A hidegindítási vezérlés relé funkciója

A hidegindítási vezérlés relé nagyjából egy kapcsolóként működik, amikor a motor hideg indításakor bekapcsolja az alapjárati mágnesszelepet, amely az üzemanyag és a levegő keverékének optimális kialakításáért felel a frissen indított motornál. Itt a lényeg az, hogy a hideg alkatrészek miatt elsősorban többlet levegőre van szükség ahhoz, hogy a motor ne fulladjon le, sőt egyáltalán el tudjon indulni. A hideg motort ma már nem kell egy helyben állva melegíteni, hanem a helyes viselkedés az, hogy rögtön elindulunk és hagyjuk útközben bemelegedni.


Keresse meg az autójához megfelelő hidegindítási vezérlés relé alkatrészt:


Mi volt régen?

Régi autó belsőAz autózás őskorában, amikor még nem létezett sem hidegindítási vezérlési relé, sem alapjárati fúvóka egység, még kevésbé a befecskendezést vezérlő központi komputer, a gázpedállal végzett pumpáló mozgás, az úgynevezett gázfröccs jelentette a hidegindítási vezérlést. A hidegindítási vezérlés relé ma már gyakorlatilag automatikusan végzi a dolgát, a vezetőnek semmit nem kell tennie, csak el kell fordítania az indítókulcsot, és a többit a különféle érzékelő jeladók, szenzorok információi alapján a központi komputerre felfűzött egységes végzik el, amelyek között az egyik fontos alkatrész a hidegindítási vezérlés relé.