AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hengerfej hőmérséklet érzékelő választása.

Hengerfej hőmérséklet érzékelő gondoskodik arról, hogy az autó hűtőrendszere megfelelő információkat kapjon a szüksége hűtési aktivitás beállításához. Webáruházunkból nem csak hengerfej hőmérséklet érzékelő, de egyéb autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika alkatrészek is beszerezhetőek.

A hengerfej hőmérséklet az irányadó

Az autó motorjának hűtése azt a célt szolgálja, hogy a hengerekben elégő üzemanyag termelte felesleges és a motor működését zavaró hőt folyamatosan el lehessen vezetni és át lehessen adni előbb a hűtőfolyadéknak, majd onnan a külső levegőnek, esetleg a fűtőrendszernek, olyan helyekre vezetni, ahol azt hasznosítani lehet. 


Keresse meg az autójához megfelelő hengerfej hőmérséklet érzékelő alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A hűtőfolyadék keringése és hűtése mindig attól függ, hogy a hengerek hőmérséklete miként alakul. Nyilván kevésbé intenzív hűtésre van szükség a motor indulásakor, mint a motor hosszabb ideje tartó és nagyobb teljesítményt leadó működése alatt.

Miért fontos a hengerfej hőmérséklet érzékelő?

Hengerfej hőmérséklet érzékelő

A hengerfej hőmérséklet érzékelő szabályozza a hűtés intenzitását, azaz tőle függ, hogy túlmelegedik-e a hengerfej, vagy esetleg túlhűtés következik be. Ez azt jelenti, hogy nem kizárólag a hűtőrendszer termosztátja, tehát az irányítja a hűtés intenzitását, a keringetés gyorsaságát, a ventilátor bekapcsolását, forgási sebességét, hogy milyen magas a hűtőfolyadék hőmérséklete, de első sorban az, hogy milyen hőmérsékletű a hűtendő hengerfej. A túlhűtés vagy az elégtelen hűtés egyaránt rontja a motor működésének hatékonyságát és erősen terheli a környezetet a megnövekedett károsanyag kibocsátással.