AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Helyzetjelző kapcsoló választása.

Helyzetjelző kapcsoló elfordításával tudjuk üzembe helyezni az autó helyzetjelző világítását. A helyzetjelző világításra az úttesten álló jármű megvilágítására van szükség éjszaka, ha a közvilágítás nem elégséges. Böngészgessen teljes autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika kínálatunkból!

 

A helyzetjelző kapcsoló használata

 

A helyzetjelző kapcsoló használatára ritkán van szükség, hiszen általában az éjszakára az út szélén hagyott jármű is olyan helyen szokott állni a városokban, ahol a közvilágítás elég fényt biztosít ahhoz, hogy a parkoló jármű ne jelentsen veszélyt. Amikor tehát a helyzetjelző kapcsolóról beszélünk, akkor nem a menetfényről, a tompított fényszóróról, tehát nem arról van szó, hogy nappal, éjszaka, a városban, vagy a városon kívül milyen világítást kell használni a haladó járműveknél, hanem csak arról, hogy miként kell megvilágítani egy magára hagyott, álló járművet.


Keresse meg az autójához megfelelő helyzetjelző kapcsoló alkatrészt:


A menetfény és a helyzetjelző

 

Autó helyzetjelző fényA mai korszerű autóknál már a nappal szükséges megvilágítást, a menetfényt sem a tompított fényszóróval biztosítjuk, mert erre a célra külön fényforrás, illetve a ledes égők elterjedésével külön fényforrások állnak rendelkezésre. Ezeket a magyar közlekedési szabályok szerint a lakott területen kívül közlekedő autónál kötelező használni. Ezzel szembe a helyzetjelző kapcsolót csak akkor kell igénybe vennünk, ha valami olyan helyen állítjuk le sötétben az autónkat, ahol azt nehezen lehet észrevenni, ezért balesetveszélyt jelent.