AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hátsóablak fűtés kapcsoló választása.

Hátsóablak fűtés kapcsoló használatával tudjuk beindítani szükség esetén a hátsóablak fűtését. Ez a kis elektromos alkatrész egy egyszerű megszakító, ami vagy ad áramot, vagy nem a fűtőszálaknak. Tekintse meg teljes autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika autóalkatrész választékunkat!

 

A hátsóablak fűtés kapcsoló működése

A hátsóablak fűtés kapcsoló a vezető előtt a műszerfalon található és megnyomásával beindítjuk a hátsó ablak fűtését, amire akkor van szükségünk, ha erősen párásodik az autónk hátsó ablaka, vagy a nagy hideg miatt jégréteg képződik rajta.


Keresse meg az autójához megfelelő hátsóablak fűtés kapcsoló alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Hátsóablak fűtés kapcsoló

A befagyott, vagy bepárásodott hátsóablak megnehezíti a vezetést, ezért van ma már szinte minden autóban a hátsóablakon fűtés. Ez rendre az ablak üvegébe épített fűtőszálakkal működik, amit a hátsóablak fűtés kapcsolóval lehet, valóban egy gombnyomással üzembe helyezni.

A hátsóablak fűtés kapcsoló meghibásodása

Míg a hátsóablak fűtése nagyon ritkán hibásodik meg, mivel elég komplett és egyszerű megoldásról van szó, addig a kapcsoló, ami ugyancsak egy primitív megszakító berendezés, valamivel gyakrabban tud elromlani. A tipikus elektromos bajai szoktak előjönni, azaz, zárlatos lesz, vagy valamilyen egyéb mechanikus, esetleg érintkezési probléma lép fel. Elő tud fordulni, hogy a gombot erős mechanikai hatás éri, valamivel megütik és így eltörik. Ilyenkor a hátsóablak fűtés kapcsoló gyors cseréje a legkényelmesebb és legracionálisabb megoldás.