AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hátsó ablakfűtés relé választása.

Hátsó ablakfűtés relé gondoskodik a hátsó ablakfűtés be- és kikapcsolásáról. A bekapcsolás általában kézi vezérléssel történik, a vezető akkor kapcsolja be a fűtést, ha nem lát ki a hátsó ablakon. Válogasson kedvére kapcsolódó autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika kínálatunkból!

 

A hátsó ablakfűtés relé funkciója

 

A hátsó ablakfűtés relé kapcsolja ki- és be a hátsó ablak fűtését. A műszerfalon található gomb megnyomásával lehet üzembe helyezni a fűtést, de a kikapcsolás már egy idő elteltével automatikusan történik, nehogy az üveg túlhevüljön, de a kikapcsolás kézzel is elvégezhető. Az automata csak arra szolgál, hogy a fűtés akkor is leálljon, ha az autó vezetője megfeledkezne arról, hogy bekapcsolta. A fent leírtakból kiderül, hogy a hátsó ablakfűtés relé nem valami extra bonyolult szerkezet, mivel egy hagyományos relé és egy időkapcsoló kombinációja csupán. 


Keresse meg az autójához megfelelő hátsó ablakfűtés relét alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A hátsó ablakfűtés relé meghibásodása

 

Hátsó ablakfűtés A hátsó ablakfűtés relé, mint minden elektromos alkatrész meg tud hibásodni, ami nem gyakran fordul elő, de ha mégis, akkor a legjobb, ha azonnal cseréljük, mert elég kompakt ahhoz, hogy javítgatni lehetne. Egyébként, mivel nem egy drága alkatrészről van szó, a javítása nem is gazdaságos. Amikor azt észleljük, hogy hiába nyomjuk be az ablakfűtés gombját nem indul meg a fűtés, nem kell mindjárt arra gondolni, hogy ezért az ablakfűtés relé a felelős, mert a gondnak sok egyéb oka is lehet. A legegyszerűbb, hogy kiégett egy biztosíték. A másik: valahol megszakadt egy kábel. Ha ezek mindegyikét kizártuk, csak akkor nyúljunk a hátsó ablaktörlő reléhez.