AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Gyújtásimpulzus jeladó választása.

Gyújtásimpulzus jeladó gondoskodik arról, hogy vezérlőimpulzusok jöjjenek létre, amelyek úgy működtetik a vezérlőegységet, hogy a primer áramkör a megfelelő időpontban záródjon, ill. szakadjon meg a gyújtás időpontjában gyújtóívet hozva létre a hengerekben. Webáruházunkban egyéb autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika alkatrészek egyaránt megtalálhatóak.

A gyújtásimpulzus jeladó előnyei

A gyújtásimpulzus jeladó a korszerű digitális vezérlésű gyújtásvezérlő egységekben információt szolgálatat ahhoz, hogy az optimális időpontban következzen be a hengerben létrehozott levegő-üzemanyag keverék robbanása.


Keresse meg az autójához megfelelő gyújtásimpulzus jeladó alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Gyújtásimpulzus jeladó

A gyújtásimpulzus jeladó nagy előnye a gyújtásmegszakítás hagyományos, mechanikus módjával szemben, hogy gyakorlatilag nincs meghibásodás, hiszen mozgó, kopó alkatrészek sincsenek. Valamennyi ilyen jeladó működésének lényege a mágneses tér változásával indukált feszültségkülönbség mérése és az ebből keletkezett jel továbbítása.

Induktív- és Hall-jeladó

Mindkét jeladónál egy állandó mágnessel szemben forog egy jelgeneráló kerék, amelyen vagy fogak, vagy nyílások vannak. Attól függően, hogy a forgó rész foga közötti rés, vagy a lyuk kerül a mágnes elé, eltérő feszültség keletkezik egy tekercsben. Az első esetben ez a feszültségkülönbség képezi közvetlenül a jelet. A Hall-jeladónál a jel egy nyomtatott áramkörben keletkezik, tehát nem közvetlenül indukálódik. Mindkét jeladót a gyújtáselosztóba építik be. Jeladóval vezérelt (JTGY) és zárásszög vezérlésű (ZTGY) tranzisztoros gyújtórendszerekben alkalmazzák.