AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Gázpedál állás érzékelő választása.

Gázped álállás érzékelő és jeladó is részt vesz a motor vezérlésében, amikor a vezérlőegységhez információt gyűjt és szállít arról, hogy az autó vezetője milyen teljesítményt vár el a motortól a gázpedál lenyomásával. A Kovács autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika webáruház kínálatában más termékeket is megtalálhat, böngésszen kedvére.

A gázpedál állás érzékelő csak az egyike a számos jeladónak

A korszerűen vezérelt befecskendezéssel rendelkező autókban számos érzékelő, jeladó szállít adatokat a motor vezérlő egységéhez, amely végül folyamatosan dönt arról, hogy a levegő és az üzemanyag milyen keverékére van szükség az adott pillanatban ahhoz, hogy a motor a legoptimálisabb teljesítményt tudja nyújtani.


Keresse meg az autójához megfelelő gázpedál állás érzékelő alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a legkevesebb üzemanyag felhasználásával a legnagyobb nyomatékot tudja előállítani, mégpedig számításba véve az autó vezetőjének jelzett szándékait és az autó környezetének állapotát, tehát a külső légnyomást, a külső levegő hőmérsékletét is. 

Több tucatnyi jeladó és érzékelő vesz részt a motor vezérlésében, köztük a gázpedál állás érzékelő is

Gázpedál állás érzékelő

A motor, pontosabban a befecskendezés, a gyújtás vezérlésében a gázpedál-érzékelő csak az egyik fontos jeladó. A rendszer bonyolultságának érzékeltetésére a teljesség igénye nélkül felsorolnék néhány érzékelőt, amely a jeleivel a vezérlőegység közbeiktatásával hatással van a motor vezérlésére. Így például: szívócsőnyomás jeladó, beszívott levegő hőmérséklet jeladó, motor fordulatszám jeladó, Hall jelző (sebesség érzékelő), fojtószelep működtetés szögleadó és a sor végén a gázpedál állás érzékelő. Ezek és még számos érzékelő és jeladó együttműködése teszi lehetővé, hogy a korszerű belső égésű motorok üzemanyag-fogyasztása és ezen keresztül a környezetszennyezési értéke a lehető legkisebb legyen.