AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Főtengely jeladó választása.

Főtengely jeladó, vagy más néven főtengely holtpont jeladó, illetve motorfordulatszám jeladó azért van az autónkban, hogy megállapítsa a fordulatszámot és a forgattyús tengely szöghelyzetét. A webáruházunkban fellelhető egyéb autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika itt találhatóak.

Ez kell a a befecskendezés és a gyújtásállítás kiszámításához

A főtengely jeladó által mért és továbbított adatokat a motor vezérlőegysége használja fel a befecskendezés időpontjának és a gyújtásállításnak a kiszámításához. Régebben többnyire külön-külön jeladót használtak a fordulatszám és a főtengely szöghelyzetének meghatározására, ma már inkább egy jeladót alkalmaznak.


Keresse meg az autójához megfelelő főtengely jeladó alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A fogazott impulzuskerék mozgása a mágneses tér változását idézi elő a jeladóban, a fogaskoszorún, a főtengely jeladó tárcsán pedig meghatározott helyen foghézagot hagyva irányíthatják az indukciós jelet. A mágneses mezők által létrehozott eltérő feszültségjeleket továbbítja a jeladó a vezérlőegységhez.

A főtengely jeladó meghibásodás jelei

Főtengely jeladó

A főtengely jeladó hibájára következtethetünk, ha a motor kihagy vagy leáll. Menet közben egyszer csak rángatni kezd a motor, aztán leáll és nem indítható, csak egy kis idő múlva. Majd minden kezdődik elölről. Ennek sokféle oka lehet, a belső rövidzárlatoktól kezdve, a vezetékszakadásokon át az impulzuskerék mechanikus sérüléséig vagy szennyeződéséig. Néha azonban nem hiba miatt nem tudunk elindulni, a jeladó ugyanis csak akkor engedi az üzemanyag-befecskendezést, ha a főtengely megfelelő helyzetben van az indításhoz. Ezért az is segíthet, ha arrébb gurítjuk egy picit az autót, hogy a főtengely is elforduljon. Ha viszont tényleg hibás a jeladó, le kell cserélni. A főtengely jeladó csomagban kapható.