AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Fordulatszám érzékelő választása.

A fordulatszám érzékelő, mint az ABS, ASR, EDS és ESP működik. A fordulatszámérzékelő feladata minden egyes kerék pillanatnyi fordulatszámának az érzékelése és továbbítása a vezérlőrendszer felé.

A fordulatszám érzékelő, avagy a kerékérzékelő (szenzor) a korszerű elektronikus fékrendszerekben.

Minél pontosabbak a fordulatszám érzékelő által szolgáltatott jelek, annál eredményesebb és komfortosabb a szabályozás és ezzel együtt a fékrendszer működése. Kezdetben az ABS-rendszereknél a kerékfordulatszám érzékelésére az úgynevezett passzív (indukciós) állandó mágnessel rendelkező érzékelőket használták,...


Keresse meg autójához megfelelő fordulatszám érzékelőt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Fordulatszám érzékelő

...mivel az ABS-rendszerek első generációjánál elégséges volt, ha a kerékszenzor a jármű elindulását követően  megközelítőleg hét kilométer/óra sebességtől szolgáltatta a jeleket.Az ABS rendszer fejlődése azonban magával hozta a fordulatszám érzékelők fejlődését is. Így ma már az érzékelő a legtöbb korszerű járműtípus esetében már induláskor működésbe lép. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A fordulatszámérzékelő szenzor árak és megfelelő kiválasztása.

A piacon elterjedtek a Bosch kerékfordulatszám-érzékelők.  A fordulatszám érzékelő javítás és cseréje egyaránt szakembert igényel. Nem a legdrágább alkatrészek közé tartozik, a fordulatszám érzékelő ára néhány ezer forint. Azonban nem lehet eléggé magas ahhoz, hogy ne fizessük meg, mert a jól működő fordulatszámérzékelő a vezetés biztonságát növeli. Webáruházunkban kedvezményes áron kínáljuk minőségi márkáinkat is, de találhat autójához kedvező ár érték arányú olcsó fordulatszám érzékelő alkatrészt. Vásárlás előtt érdemes körültekintően kivállasztani az alkatrészt, ugyanis típusspecifikus, vagyis minden jármű típushoz egy adott érzékelőfajta tartozik.