AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Fényszórómosó szivattyú választása.

Fényszóró mosó szivattyú pumpálja a mosófolyadékot egy tartályból a fényszóró üvegére, ahol a fényszóró mosó törlőkar lapátja tisztítja meg a fényszórót a rárakódott szennyeződéstől.

 

A fényszórómosó szivattyú szerepe

 

A fényszórómosó szivattyú nagyon egyszerű feladatot lát el, ami nem más, mint a fényszóró mosó folyadéknak a tartályból a fényszóró üvegére pumpálása. Ehhez a szivattyúnak nem túl nagy nyomást kell létrehoznia, de viszont mindig működőképesnek kell lennie, mert a folyadék nélkül, csak a lapátokkal nem lehet jól megtisztítani a fényszórót, mint ahogy mosó folyadék nélkül nem megy ez a szélvédő esetében sem. Az elektromos motorral hajtott fényszórómosó szivattyúnak gyakran extrém időjárási körülmények között kell ellátnia a feladatát, sőt szinte azt lehet mondani, hogy főleg ilyen körülmények között szokták üzembe helyezni. 


Keresse meg az autójához megfelelő fényszórómosó szivattyút:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A fényszóró mosó szivattyú cseréje

 

Autó fényszóró mosó A fényszóró mosó szivattyú egy igen kompakt, kis méretű elektromos motor hajtotta szivattyú. Ez azt jelenti, hogy csak nagyon ritkán hibásodik meg, viszont akkor általában nem igen javítható, vagy csak aránytalanul nagy időráfordítással és kétes hatékonysággal. Ezért – mint számos más elektromos berendezésnél az autóban – lényegében szinte minden esetben cserélni kell, ha elromlik. Ez nem tartozik sem a nagyon költséges, sem a bonyolult feladatok közé, rutinszerűen el lehet végezni, ha rendelkezésre áll a cseréhez szükséges új fényszóró mosó szivattyú.