AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Fényszórómosó relé választása.

Fényszórómosó relé kapcsolja ki- és be a fényszórómosó berendezést, ami egy lapátból és egy szivattyúból áll és a feladata: a fényszóró üvegének tisztán tartása menet közben. Válogasson többi autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika választékunkból is.

A fényszórómosó relé funkciója

A fényszórómosó relé funkciója a mosó bekapcsolása és kikapcsolása. Ez egyszerre jelenti a pumpa üzembe helyezését, ami mosószert pumpál a mosószer tartályból a fényszóró üvegére, valamint a törlőkar beindítását, amely a szennyező anyagot távolítja el az üvegről. Tehát valójában a relé egy egyszerű kapcsoló funkcióját tölti be, amikor beindítja a kívánt műveleteket a fényszóró megtisztítása érdekében. A fényszórómosó hosszú autóúton, éjszakai, esős utazás alkalmával tesz nagy szolgálatot az autósnak, akinek így nem kell megállnia és az autóból kiszállnia, hogy az elszennyeződött és már nem elég erősen világító fényszórót megtisztítsa.


Keresse meg az autójához megfelelő fényszórómosó relé alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A fényszórómosó relé meghibásodása

Autó fényszórómosó A relé – lévén nem túl bonyolult szerkezet – nem gyakran hibásodik meg, de ha mégis, akkor kicserélni inkább érdemes, mint a megjavításával bajlódni. Mielőtt a cseréjéhez fognánk, vizsgáljuk meg, hogy valóban meghibásodott-e, vagy csak kiégett a megfelelő biztosíték, esetleg valahol kábelhiba okozott rövidzárlatot. Ha mindezeket kizártuk, akkor nagy valószínűséggel a fényszórómosó relé a ludas. Az alkatrész cseréje nem bonyolult feladat, főleg ha sikerült korábban beszerezni az autónk márkájához, a modellhez és évjárathoz igazodó cserealkatrészt.