AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Fényszórómosó lapát választása.

Fényszórómosó lapát gondoskodik a fényszóró folyamatos tisztán tartásától anélkül, hogy ehhez meg kellene a járművet állítani. Működése szinte teljesen megegyezik az ablakmosó lapátéval. Kínálatunkban más autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika alkatrészek is ugyanúgy megtalálhatóak, böngésszen a teljes kínálatból!

A fényszórómosó lapát működése

A fényszórómosó lapátot egy közbeiktatott relé indítja és állítja meg. A lapát a fényszórómosó karra van erősítve és gumi része az ablaktörlő lapáthoz hasonlóan tisztítja a fényszóró üvegét. Mivel a fényszóró kisebb, mint a szélvédő és alakja is eltér attól, a fényszórómosó lapát is kisebb és nem olyan alakú, mint az ablaktörlő lapátja. A fényszórómosó lapát gumija a leginkább kopásnak kitett alkatrész, de maga a fényszórómosó lapát és a fényszórómosó kar is nagyobb igénybevételnek van kitéve, mint az ablaktörlő, mivel alacsonyan és az autó elején helyezkedik el minkettő, ahol sok mechanikus hatás éri, főleg az út felületéről felverődő szennyező anyagok, kövek miatt. 


Keresse meg az autójához megfelelő fényszórómosó lapát alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Meghibásodása

Autó fényszórómosó lapátA fényszórómosó lapát meghibásodása az esetek nagy részében a külső mechanikus behatások következménye. A felverődő szennyeződés, kő, homok, kavics gyakran kárt tesz a fényszórómosó lapát karjában, de magában a lapátban is. Ez néha olyan súlyos lehet, hogy nem segít a javítás, a görbület helyreigazítása, ki kell a lapátot, vagy esetleg még a kart is cserélni. A mechanikus alkatrészek, tengelyek megkopása is lehet a meghibásodás forrása. Ritkább az elektromos meghibásodás, de az is elő szokott fordulni. Akár így, akár úgy a végső megoldás a hibás alkatrész cseréje.