AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Fényszórómosó fúvóka választása.

Fényszórómosó fúvóka gondoskodik arról, hogy az autó fényszórójára kellő mennyiségű és nyomású folyadék kerüljön, amikor azt menet közben a vezető egy gombnyomással le akarja mosni. A Kovács autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika autóalkatrész webáruház "polcain" más alkatrészek is megtalálhatóak, válogasson közülük.

A fényszórómosó fúvóka önmagában nem elég

A fényszórómosó fúvóka csak arra képes, hogy vizet permetezzen a fényszóróra. Az ezzel a vízzel és a benne lévő mosó- és oldószerrel meglazított szennyezést egy – az ablaktörlőhöz hasonlító – lapát takarítja el. Ez annyit jelent, hogy a fúvóka egy nem is olyan egyszerű fényszórómosó rendszer egy része csak.


Keresse meg az autójához megfelelő fényszórómosó fúvóka alkatrészt:


Fényszórómosó fúvóka

A rendszerhez tartozik még a mosó tartály, ami azonos is lehet az ablakmosó folyadék tartályával, egy szivattyú, amely a tartályból a fényszóróig nyomja a vizet és a végén a fúvóka, ami a víz porlasztásáról és a megfelelő helyre juttatásáról gondoskodik.

A fényszórómosó fúvóka cseréje

A fényszórómosó fúvóka az autó egy egészen kényes helyén helyezkedik el, az elején, ahol számos mechanikus hatásnak van kitéve. A por és a sár mellett kisebb-nagyobb kavicsok, egyéb tárgyak okozhatnak benne kárt. A leggyakoribb azonban, hogy valamilyen szennyeződés eltömíti a fúvóka járatát. Ez a legegyszerűbb, mert az esetek többségében kellő nyomású levegővel ki lehet a fúvókát tisztítani. Nagyobb a baj, és akkor már csak a csere segít, ha a fényszórómosó porlasztó el is tört. Ebben az esetben be kell szerezni az autó márkájának és típusának, évjáratának megfelelő fényszórómosó fúvókát.