AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Fényszóróállító motor választása.

Fényszóróállító motor segítségével lehet beállítani az autó fényszórójának szögét, vagyis azt, milyen magasan világít. Erre az autó eltérő terhelése és az útviszonyok miatt lehet szükség. Tekintse meg kapcsolódó autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika kínálatunkat!

A fényszóróállító motor feladata

A fényszóróállító motor feladata, hogy az autó vezetője anélkül is állítani tudjon a fényszórójának világítási magasságán, hogy kiszállna az autójából és a saját kezével a lámpatestbe nyúlna.


Keresse meg az autójához megfelelő fényszóróállító motor alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Fényszóróállító motor

Ez fontos biztonsági kérdés, ugyanis nyilvánvaló, hogy amennyiben az autót le kellene állítani és kézzel beszabályozni a fényszórót, erre ritkán kerítenének sort az autósok. Pedig a reflektornak és a tompított fénycsóvának más szöget kell adni az autópályán és a városi forgalomban. Öt utas és teli csomagtartó, vagy egy alig terhelt autó esetén.

A fényszóróállító motor meghibásodása

A fényszóróállító motor egy kis méretű, szimpla elektromotor, amit az utastérből tud vezérelni az autó vezetője. A műszerfalon található gombbal tudja lefelé vagy felfelé irányítani az autó reflektorának fénycsóváját. A fényszóróállító motornál is azok a hibák fordulnak elő, mint az összes elektromotornál, azzal, hogy esetleg gyakrabban, hiszen elég veszélyes helyen, az autó elején található, ahol – minden burkolás és erős rögzítés ellenére -, nagyon komoly mechanikai és egyéb hatások, szennyezés és víz érheti.