AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Fényszóró magasság állító választása.

Fényszóró magasság állító oldja meg azt a problémát, hogy a gépkocsi terhelésétől függően a fényszórónk egyszer túl magasan, máskor túl alacsonyan világít előre. Az első esetben elvakítjuk a szemben jövőket, a másikban pedig túl rövid lesz a megvilágított út hossza előttünk. Nézelődjön teljes autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika kínálatunkban!

A fényszóró magasság állító használata

A fényszóró magasság állító segítségével vezetés közben, a kocsi belsejéből tudjuk szabályozni azt a szöget, amellyel a fényszóró fénye az útra esik. Az alkatrész lelke a motor. Feladata, hogy az adott határok között lefelé és felfelé mozdítson a fényszóró állásán.


Keresse meg az autójához megfelelő fényszoró magasság állító alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Fényszóró magasság állító

A fényszóró magasság állító motorhoz egy olyan folyamatos vezérlő gomb csatlakozik, amelynek elforgatásával, vagy gomb esetében le-, vagy felfelé húzásával a kívánt szöget tudjuk beállítani. A fényszóró magasságbeállítóhoz külön is kapható fényszóró magasság állító kapcsoló. Ez akkor hasznos, ha csak a kapcsoló romlott el, és egyszerű javítása nem lehetséges. Egyébként a fényszóró magasság állító meghibásodása főleg a fényszóró magasság állító motor, vagy a fényszóró magasság állító pálca, tehát a magasság állítás mechanikus része, illetve a már említett kapcsoló hibájára vezethető vissza az esetek nagy százalékában.

Elektronikus fényszóró magasság állító

A felső kategóriás gépkocsikban már a megfelelő fényszóró magasságbeállítás automatizálva van. Egy elektronika a lámpák bekapcsolásával egy időben minden alkalommal a gyári értékre állítja a tompított fényt és hozzá igazítja a fényszórót is, természetesen a jármű terhelésétől függően. Ezt egyébként automatikus lámpaszintezőnek is szokták hívni. Ezekben a kocsikban egyébként az első világítás, tehát a fényszóró és a tompított fény annak függvényében is állítható, hogy a jármű autópályán, vagy sima közúton, esetleg városban közlekedik-e.