AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Excenter tengely érzékelő választása.

Excenter tengely érzékelő figyeli a motorban a vezérműtengely fordulatszámát és az arról begyűjtött adatokat továbbítja az autó központi komputeréhez, amely a motor vezérlését szabályozza. Tekintse meg további autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika autóalkatrész választékunkat!

Az excenter tengely érzékelő funkciója

Az motor vezérműtengelye, amelyet bütykös tengelynek is szokás nevezni, egészen szakszerűen egy excenter tengelynek felel meg. Ennek a tengelynek a forgási sebességétől függ a motor befecskendező szelepeinek a nyitása. A főtengely fordulatszáma mindig a duplája a bütykös tengely fordulatszámának, a négy ütemű motor mechanikájából következően. A motor vezérlő egységében, a központi komputerben fontos információ a vezérmű tengely sebessége, amit az excenter tengely érzékelő állít elő és szállít oda. 


Keresse meg az autójához megfelelő excenter tengely érzékelő alkatrészt:


Az excenter tengely érzékelő működési elve

Excenter tengely érzékelő

Az excenter tengely érzékelő olyan mérési folyamatot hajt végre, amelynél egy tekercs érzékeli a mágneses mezőt változásait, amelyet egy fogaskerékben a fogak, illetve azok hiánya hoz létre. Az indukciós méréshez szükséges mágneses mezőt egy beépített állandó mágnes hozza létre. A mérést szolgáló fogaskerék forgó mozgása aztán feszültséget indukál a tekercsben. Ez a fordulatszám határozza meg az indukált váltakozó feszültség amplitúdóját és frekvenciáját, amit a műszer mér és ami tulajdonképpen a fordulatszámra vonatkozó információt tartalmazza.