AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Excenter tengely érzékelő választása.

Excenter tengely érzékelő figyeli a motorban a vezérműtengely fordulatszámát és az arról begyűjtött adatokat továbbítja az autó központi komputeréhez, amely a motor vezérlését szabályozza.

Az excenter tengely érzékelő funkciója

Az motor vezérműtengelye, amelyet bütykös tengelynek is szokás nevezni, egészen szakszerűen egy excenter tengelynek felel meg. Ennek a tengelynek a forgási sebességétől függ a motor befecskendező szelepeinek a nyitása. A főtengely fordulatszáma mindig a duplája a bütykös tengely fordulatszámának, a négy ütemű motor mechanikájából következően. A motor vezérlő egységében, a központi komputerben fontos információ a vezérmű tengely sebessége, amit az excenter tengely érzékelő állít elő és szállít oda. 


Keresse meg az autójához megfelelő excenter tengely érzékelőt:


Az excenter tengely érzékelő működési elve

Excenter tengely érzékelő

Az excenter tengely érzékelő olyan mérési folyamatot hajt végre, amelynél egy tekercs érzékeli a mágneses mezőt változásait, amelyet egy fogaskerékben a fogak, illetve azok hiánya hoz létre. Az indukciós méréshez szükséges mágneses mezőt egy beépített állandó mágnes hozza létre. A mérést szolgáló fogaskerék forgó mozgása aztán feszültséget indukál a tekercsben. Ez a fordulatszám határozza meg az indukált váltakozó feszültség amplitúdóját és frekvenciáját, amit a műszer mér és ami tulajdonképpen a fordulatszámra vonatkozó információt tartalmazza.