AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Esőérzékelő választása.

Esőérzékelő segítségével az autó ablaktörlője a szélvédőt érő víz hatására automatikusan működésbe lép. Az optikai alapelven működő szenzor a szélvédőt érő víz mennyiségétől függően képes szabályozni a törlés sebességét is. Kínálatunkban nem csak esőérzékelőket, de egyéb autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika alkatrészeket is talál.

 

Az esőérzékelő működése

 

Az esőérzékelő egy olyan optikai szenzor, amit a szélvédő belső felére, az üvegre erősítenek fel, általában a belső visszapillantó tükör alá, hogy ne zavarja a vezetőt a kilátásban. Az esőérzékelő mellett egy fényforrás infravörös sugarakat bocsát ki a szélvédőre. A száraz szélvédőről a fény java visszaverődik és ennek erősségét észleli a szenzor. Amikor a szélvédőnek a fényérzékelő fölötti részén vízcseppek gyűlnek fel, a visszaverődő fénysugár iránya megváltozik és minél több a víz van az üvegen, annál kevesebb fény jut vissza az érzékelőbe. 


Keresse meg az autójához megfelelő esőérzékelő alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Az esőérzékelő funkciója

 

Eső az autó szélvédőjénAmennyiben a nedvessé vált ablak miatt a visszavert fény mennyisége egy meghatározott határérték alá süllyed, a szenzor aktiválja az ablaktörlőt, amely elkezdi letörölni a vizet és így ismét megnő a visszaverődött fény mennyisége, aminek hatására az ablaktörlő lassabban kezd törölni, vagy végül le is áll. Ez azt jelenti, hogy az esőérzékelő mindkét irányban befolyásolni tudja az ablaktörlő működését. A megoldás előnye, hogy még mielőtt a vezető észlelné, hogy az eső hatására romlanak a látási viszonyok, a víz zavarni kezdené a vezetésben, az ablaktörlő már be is indul, illetve ellenkezőleg: mielőtt az eső elálltát a vezető észlelné, az ablaktörlő már önműködően az esőérzékelő hatására le is állt.