AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Duda, kürt választása.

Duda, kürt használatával lehet a forgalom többi résztvevőjét rendkívüli helyzetben figyelmeztetni. A hangjelzéssel kizárólag a figyelmet keltjük fel, tehát nincs semmilyen egyértelmű jelentése. Böngésszen a Kovács autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika webáruház teljes kínálatában!

 

A duda, kürt funkciója

 

A duda, kürt többszöri megnyomásával sem biztos, hogy sikerül a másik autós, vagy autósok tudomására hozni, hogy mit várunk tőlük, vagy azt, hogy mi mire is készülünk. Ez rendre az adott forgalmi szituációtól függ és – természetesen – attól, hogy a felek az adott helyzetet egyformán értelmezik-e. Ha igen a hangjelzésnek értelme van, de ha nem, akkor akár bajt is okozhat. Ezt jó tudni, mielőtt megnyomjuk a dudát, amely egyébként ma már nagy részt elektromos hangjelző eszköz és nem a hagyományos kürt. Ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne ilyeneket is az autóba szerelni, csakhogy ezeknek megint egészen más funkciója lehet, ami nem annyira a forgalomra vonatkozik, mint amennyire inkább az autósról szolgáltat információt. 


Keresse meg az autójához megfelelő duda, kürt alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A duda, kürt feladata

 

autó duda, kürtA duda, kürt feladata, hogy elég nagy hangerővel adjon jelzést, képes legyen felhívni a figyelmet a hangjelzést adó autóra. Erre általában teljesen alkalmasak az autóval együtt vásárolt, már beszerelt dudák és kürtök. Magyarul nem igen van szükség ezek lecserélésére. Amire viszont annál inkább: hogy tudni illik ezek működjenek is. Mivel – normális vezetési stílus esetén – a duda, kürt akár hónapokig, de még évekig is süket maradhat, vagyis nem használjuk, időről-időre ellenőrizni kell, hogy üzemképes-e, elég erős-e a hangja. Aki jobb és egyéni duda, kürt hangra vágyik természetesen a működőképes dudát is lecserélheti. A választék hangban és hangerőben nagyon nagy.