AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Belső világítás kapcsoló választása.

Belső világítás kapcsoló gondoskodik arról, hogy amikor kinyitjuk az autónk ajtaját abban automatikusan fény gyúljon, majd az indulás után egy idővel – ugyancsak automatikusan – le is kapcsolódjon. Kínálatunkban további autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika alkatrészek között is válogathat, tekintse meg a teljes palettát!

 

A belső világítás kapcsoló működési elve

 

A belső világítás kapcsoló egyszerű elven működik. Az ajtó nyílásába szerelt érzékelő észleli az ajtó nyitását és ezzel be is kapcsolja a lámpát, azaz elektromos jelet ad annak üzembe helyezésére. Egy bizonyos, az ajtó bezárását követő idő elteltével, a kapcsoló automatikusan leoltja a lámpát. Miért van erre szükség? Lényegében egy kényelmi funkcióról van szó bekapcsoláskor, hiszen ezzel csak egy mozdulatot takarítunk meg, amellyel a lámpát magunk kapcsolnánk be. Persze ehhez mindig tudni kellene, (sötétben is), hogy hol van az a bizonyos kapcsoló. A kikapcsolás már ennél több funkcióval bír, hiszen a bekapcsolva hagyott belső világítás – főleg sötét országúton – zavarhatná a vezetőt. 


Keresse meg az autójához megfelelő belső világítás kapcsoló alkatrészt:


A belső világítás kapcsoló cseréje

 

Autó belső világításaA belső világítás kapcsoló mechanikus alkatrésze az ajtó nyitása és csukása közben kopásnak van kitéve, és persze hatással van rá a környezetből származó szennyeződés és víz is. Ezért nem ritkán hibásodik meg a nyitást és csukást érzékelő mechanikus része. Ennél ritkábban az elektromos kapcsoló rész, de a kábelek, csatlakozó elemek ugyancsak elromolhatnak. Lévén nem drága alkatrész és felépítésénél fogja nem igen javítható, a belső világítás kapcsolót rendszerint kicserélik, ha felmondja a szolgálatot.