AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Automataváltó fordulatszám érzékelő választása.

Automataváltó fordulatszám érzékelő segíti elő az automataváltó elektronikus vezérlésének optimális működését. Az automataváltó fordulatszám érzékelő felől kapott adatokat más adatokkal együtt feldolgozva állítja be a sebességfokozatokat a vezérlés. Ide kattintva egyéb autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika alkatrészeinkből is válogathat.

Az automataváltó számítógépes vezérlése

Az automataváltót számítógép vezérli, amely a különböző érzékelőkből (szenzorok) származó jelek alapján hoz működésbe bizonyos elektromos egységeket. A számítógép a fordulatszám mellett számos más paramétert figyel folyamatosan.


Keresse meg az autójához megfelelő automataváltó fordulatszám érzékelő alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Automataváltó fordulatszám érzékelő

Ilyenek: a jármű sebessége, a motor fordulatszám, a gázpedál pozíciója, a váltó behajtó tengelyének fordulatszáma, a közbenső tengely fordulatszáma, a váltókar helyzete, a féklámpa kapcsolójának helyzete, a hűtőfolyadék hőmérséklete, valamint a váltóolaj hőmérséklete. A legmodernebb automata sebességváltók számítógépe a külső hőmérsékletet is figyeli, hogy a váltó által a kerekekre juttatott nyomatékot megfelelően szabályozni tudja, a megcsúszás elkerülése érdekében az út jegesedése esetén. 

A fordulatszám érzékelő hibája a váltó helytelen működését eredményezi

Az automataváltó fordulatszám érzékelő a többi szenzorra együtt folyamatosan adatokkal látja el az automataváltót vezérlő komputert, így nagy szerepe van annak optimális működésében. Hibás adatok továbbításával megzavarja a rendszert és rontja a vezérlés hatékonyságát, végső esetben a sebességváltó meghibásodását eredményezheti. Ha az automataváltó fordulatszám érzékelő feladja a szolgálatot, a legjobb azonnal kicserélni, amihez természetesen a szokásos adatokra van szükség, azaz, a gépkocsi márkájára, típusára és évjáratára, hogy a megfelelő alkatrészt lehessen kiválasztani.