AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Automataváltó fordulatszám érzékelő választása.

Automataváltó fordulatszám érzékelő segíti elő az automataváltó elektronikus vezérlésének optimális működését. A fordulatszám érzékelőtől kapott adatokat más adatokkal együtt feldolgozva állítja be a sebességfokozatokat a vezérlés.

Az automata váltó számítógépes vezérlése

Az automatikus váltót számítógép vezérli, amely a különböző érzékelőkből (szenzorok) származó jelek alapján hoz működésbe bizonyos elektromos egységeket. A számítógép a fordulatszám mellett számos más paramétert figyel folyamatosan.


Keresse meg autójához megfelelő Automataváltó fordulatszám érzékelőt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Automataváltó fordulatszám érzékelő

Ilyenek: a jármű sebessége, a motor fordulatszám, a gázpedál pozíciója, a váltó behajtó tengelyének fordulatszáma, a közbenső tengely fordulatszáma, a váltókar helyzete, a féklámpa kapcsolójának helyzete, a hűtőfolyadék hőmérséklete, valamint a váltóolaj hőmérséklete. A legmodernebb automata sebességváltók számítógépe a külső hőmérsékletet is figyeli, hogy a váltó által a kerekekre juttatott nyomatékot megfelelően szabályozni tudja, a megcsúszás elkerülése érdekében az út jegesedése esetén. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A fordulatszám érzékelő hibája a váltó helytelen működését eredményezi

Az automataváltó fordulatszám érzékelő a többi szenzorra együtt folyamatosan adatokkal látja el az automataváltót vezérlő komputert, így nagy szerepe van annak optimális működésében. Hibás adatok továbbításával megzavarja a rendszert és rontja a vezérlés hatékonyságát, végső esetben a sebességváltó meghibásodását eredményezheti. Ha az automataváltó fordulatszám érzékelő feladja a szolgálatot, a legjobb azonnal kicserélni, amihez természetesen a szokásos adatokra van szükség, azaz, a gépkocsi márkájára, típusára és évjáratára, hogy a megfelelő alkatrészt lehessen kiválasztani.