AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Átkapcsolószelep, szellőzőfedél választása.

Átkapcsolószelep, szellőzőfedél használatával történik a klímaberendezéssel felszerelt autóknál a fűtés szabályozása, a beáramló levegő mennyiségének beállítása. Válogasson teljes autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika kínálatunkból!

Az átkapcsolószelep, szellőzőfedél funkciója

Az átkapcsolószelep, szellőzőfedél alapvető funkciója, hogy szabályozza a klímaberendezés működését, alapvetően meghatározza a benne áramló levegő mennyiségét. Egy állító elemből és egy keverőlapból áll, amelyeket egy elektromos motor mozgat. Ezek együttműködésén múlik, hogy mindig a beállított hőmérsékleti értéknek megfelelően adagolja a klímaberendezés a motorban keletkezett hőt és a kellő mennyiségben és intenzitással juttassa el az utastérbe. Az átkapcsoló szelep az őt meghajtó elektromotor fordulatszámával manipulál, míg a szellőzőfedél a levegő útját teszi szabaddá vagy korlátozza, esetleg zárja el.


Keresse meg az autójához megfelelő átkapcsolószelep, szellőzőfedél alkatrészeket:


Az átkapcsoló szelep, szellőzőfedél cseréje

autó klíma kapcsoló és szellőzőfedél Az átkapcsoló szelep, szellőzőfedél erősen igénybe vett alkatrésze a klímaberendezésnek, így aztán – nem olyan gyakran ugyan – de meg szokott hibásodni. Amennyiben a hiba nem egyszerű elektromos jellegű, azaz feltárni és javítani nem lehet, csak az alkatrész cseréje lehet a megoldás. Néha előfordul, hogy repedés, törés áll a működési zavar mögött, de ilyenkor sem igen kínálkozik más lehetőség, mint az átkapcsoló, szellőzőfedél kiszerelése és felváltása egy újra. Természetesen oda kell figyelni, hogy az autónk klímaberendezésének megfelelő alkatrészt szerezzünk be.