AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

ASR vezérlő választása.

ASR vezérlő segítségével lehet megakadályozni az autó kipörgését csúszós úton, vagy éles kanyarban. Az elektromos rendszer folyamatosan ellenőrzés alatt tartja a kerekek forgását, és annak megfelelően avatkozik közbe. Válogasson teljes autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika választékunkból!

 

Az ASR vezérlő működési elve

 

Az ASR vagy teljes nevén Anti-Slip Regulation vagy más néven TCS azaz Traction Control System egy olyan elektronikai rendszer, amely az ABS szenzoroktól kapott információk alapján kíséri figyelemmel a kerekek forgási sebességét. Amennyiben azt érzékeli, hogy valamelyik keréknél gyors fordulatszám-növekedés lép fel, vagyis megcsúszik, a rendszer automatikusan belép az autó vezérlésébe és csökkenti a motor teljesítményét, amivel megakadályozza a veszélyes kipörgést. A motor teljesítményének visszafogása mellett, akár fékezésre is utasítást képes adni. 


Keresse meg az autójához megfelelő ASR vezérlő alaktrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Mennyire biztonságos?

 

ASR vezérlő ikonAz ASR és ASR vezérlő működési elve egyszerűnek látszik, pedig nem az. A rendszernek ugyanis arra is ügyelnie kell, hogy a beavatkozásával ne maga okozzon balesetveszélyes helyzetet. Ezért úgy van programozva, hogy 40 kilométeres sebességig szabályozza a motor teljesítménye mellett a fékeket is, de ennél gyorsabb haladásnál csak a motorteljesítményen változtat. Ezzel a nagyobb sebesség melletti fékezésből eredő veszélyeket küszöbölik ki. Természetesen az ASR csak korszerű, a rendszer befogadására alkalmas autókban alkalmazható. Alapfeltétel például az elektromos gázpedál.