AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Alapjárat szabályzó szelep választása.

Alapjárat szabályzó szelep felelős a motorirányító rendszeren belül, a motorfordulatszám szabályozásáért alapjáraton. A motor fordulatszámának egy kritikus érték alá csökkenése aktiválja az üresjárati szabályzó szelep mágnesszelepét, amely fokozza a légáramlást. Válogasson egyéb autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika kínálatunkból is!

Az alapjárat szabályzó szelep az üzemanyag befecskendező szeleppel együtt fejti ki hatását

Az alapjárat szabályzó szelep fokozza a légáramlást, de közben az üzemanyag befecskendező szelep is hosszabb ideig van nyitva, így ketten biztosítják a szükséges mennyiségű levegőt és üzemanyagot, mégpedig a mindenkori terhelésnek megfelelően, ...


Keresse meg az autójához megfelelő alapjárat szabályzó szelep alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...hiszen alapjáraton is be-be kapcsolnak különféle berendezések az autóban, amelyek növelik a motor terhelését, ezt szabályozza az alapjárat szabályzó szelep. Az üresjárati fordulatszám szabályozó zárt öntvényházból és peremes csatlakozású mágneses egységből áll, amelyre fúvókaegységet rögzítenek. A fúvóka egység a szervóegység mozgásával eltérő levegő keresztmetszeteket szabadít fel, és így képes a fojtószeleppel együttműködve, a tömegáram szabályozására. 

Az alapjárat szabályzó szelep meghibásodása

Alapjárat szabályzó szelep

Az alapjárat szabályzó szelep meghibásodására lehet következtetni, ha azt tapasztaljuk, hogy túl magas az alapjárati fordulatszám, vagy kigyullad a motorellenőrző lámpa. A legnyilvánvalóbb jel, ha a motor alapjáraton leáll, illetve ha a motor alapjáraton egy plusz fogyasztó üzembe lépésével fullad le. Az alapjárat szabályzó szelep hibás működéskiesését okozhatja valamilyen szennyeződés, esetleg zárlat, vagy az is, hogy az elektromos mágnes alapjárat szabályzó szelep beragad, illetve ha a vezérlőegységből nem kap megfelelő feszültséget.