AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Ajtózár kapcsoló választása.

Ajtózár kapcsoló segítségével lehet blokkolni az autó egyes ajtajait, hogy azt sem kívülről, sem belülről a blokkolás kioldása nélkül kinyitni ne lehessen. A szerkezet valójában egy elektromos kapcsolónak felel meg. A kapcsolódó autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika kínálat más alkatrészeket is magában foglal, böngésszen közöttük.

 

Az ajtózár kapcsoló működése

 

Az ajtózár kapcsoló egy vagy több, akár az autó összes ajtajának zárására, blokkolására alkalmas kapcsoló. Segítségével elektromos jelzéssel vezényelhetjük az ajtók zárait és nyithatjuk, csukhatjuk azokat. Egészen pontosan: lehetővé tehetjük az ajtók kézi nyitását, illetve megakadályozhatjuk azt. Szerepe főleg akkor van, amikor az autó mozgásban van, mert a parkoló autó ajtajainak bezárására a központi zárát ugyancsak vezérelni képes távnyitó szolgál. Tehát ezt az ajtó blokkolót, amely általában ugyancsak a központi zárat tudja vezérelni, akkor használjuk, amikor az autóban vagyunk. 


Keresse meg az autójához megfelelő ajtózár kapcsolót:


Az ajtózár kapcsoló szerepe

Autó ajtózár kapcsolóAz ajtózár kapcsoló elsősorban azt a célt szolgálja, hogy az autó ajtaja menet közben még véletlenül se nyílhasson ki, még akkor sem, ha valaki szándékosan megpróbálja kinyitni. Ezzel csökken az abból eredő balesetveszély, hogy valaki felelőtlenül, vagy véletlenül menet közben nyitja ki az ajtót. Az ilyesmi főleg gyerekekkel fordulhat elő, ezért az ablakokra és az ajtóra alkalmazott ilyen zárakat gyakran gyerekzáraknak is szokták nevezni. Arra is alkalmas az ajtózár kapcsoló, hogy városi forgalomban, amikor az autó lassan halad, vagy hosszasan áll a dugóban, megakadályozza, hogy valaki rossz szándékkal, például rablási céllal feltépje kívülről az ajtót.