AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Ajtóérintkező kapcsoló választása.

Ajtóérintkező kapcsoló gondoskodik az autóban arról, hogy az ajtó kinyitásakor a belső világítás bekapcsolódjon, vagy bezárásakor egy bizonyos idő elteltével automatikusan kikapcsolódjon. További autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika kínálatunkban más termékeket is megtalál.

Az ajtóérintkező kapcsoló működési elve

Az ajtóérintkező kapcsoló nagyon egyszerű elven működök, mert mechanikus szerkezet. Ez azt jelenti, hogy az ajtó tengelyének elfordulásával egy érzékelő megnyom egy gombot egy bizonyos helyen, ami aztán egy áramkört zárva, mint bármilyen villamos kapcsoló, bekapcsolja a világítást, ...


Keresse meg autójához megfelelő ajtóérintkező kapcsolót:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...de persze akármi mást is működésbe hozhat, amire akkor van szükség, ha már állunk és kiszállunk az autóból. Az ilyen egyszerű alkatrészeknél sem mindegy azonban, hogy mennyire megbízhatók, milyen tartósak és milyen mértékben igényelnek karbantartást, esetleges javításuk, vagy cseréjük bonyolult, vagy egyszerű művelet-e.

Az ajtóérintkező kapcsoló cseréje

autó ajtóérintkező kapcsoló

Az ajtóérintkező kapcsoló felépítéséből eredően a több százezer ajtónyitás következtében a főleg műanyagból készült mozgó alkatrészei elkophatnak, elfáradhatnak, vagy esetleg valamilyen erőhatás következtében akár el is törhetnek. Egyszerű érintkezési hibát sem lehet kizárni, amit tisztító spray befújásával akár gyógyítani is lehet. Vigyázzunk, hogy ne kapkodjuk el a döntést, mert nem biztos, hogy mindig azért nem kapcsol be a világítás az ajtó nyitásakor, mert az ajtóérintkező kapcsoló meghibásodott. Lehet, hogy egyszerűen kiégett a világítás égője, vagy valamilyen rövidzárlat miatt nem világít. Az esetek többségében, ha az ajtóérintkező kapcsoló a hibás, akkor csak a csere hoz megnyugtató megoldást.