AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

ABS vezérlő választása.

ABS vezérlő a neve az autó fékrendszerének működéséért felelős elektronikai egységnek, ami egy számítógépként értelmezhető, és a kerekekről érkező jeleknek megfelelően szabályozza a fékerőt.

Az ABS vezérlő feladata

Az ABS vezérlő a blokkolásgátló, idegen nevén az Anti-lock Braking System (ABS) agya. A rendszer működésének lényege, hogy az autó minden kerekénél elhelyezett jeladók mérik folyamatosan a kerekek szögsebességét. Azonnal érzékelik, ha azok a fékezés hatására leblokkolnak és erről jelet küldenek a vezérlőnek, ...


Keresse meg autójához megfelelő ABS vezérlőt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


ABS vezérlő

...amely feldolgozza a jeleket és az eredménytől függően vezérli a féknyomás csökkentéséért felelős mágnesszelepeket, a szükséges mértékig csökkentve a féknyomást, minden keréknél külön-külön. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Az ABS vezérlő meghibásodása

Az ABS vezérlő valójában egy komputer, ebből következően a hibái a komputerekre jellemzőek. A leggyakoribb az elektromos hiba, ami arra vezethető vissza, hogy az ABS vezérlőegység nem egy légkondicionált irodában működik, hanem egy poros sivatagi úton, vagy sárban, hóban, fagyban és hőségben, egy robogó autóban, ahol a legkülönfélébb mechanikai és vegyi hatások érhetik. Abban is a komputerre hajaz, hogy nem lehet egykönnyen megbütykölni. Ha elromlik, nyomtatott áramköreiben hiba lép fel, eldobandó. Más megoldás nem nagyon van, mint egy új vezérlőre cserélni.