AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

ABS érzékelő gyűrű választása.

ABS érzékelő gyűrű teszi lehetővé, hogy segítségével a fékerőt szabályozó rendszer folyamatosan információt kapjon arról, hogy a kerék az adott pillanatban forog, vagy áll-e. Ettől függ, hogy az ABS milyen utasítást ad a fékrendszernek. Egyéb autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika alkatrészek is megvásárolhatóak webáruházunkban, válogasson kínálatunkból.

Az ABS érzékelő gyűrű működése

Az ABS érzékelő gyűrűn található megszakítások teszik lehetővé, hogy az úgynevezett indukciós jeladó információt szolgáltasson arról, hogy a kerék forog, vagy a fékezés hatására már áll. Az indukciós jeladó egy állandó mágnes, amely a gyűrű hiányainak megfelelően áramot indukál, vagy nem.


Keresse meg az autójához megfelelő ABS érzékelő gyűrű alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ez lesz a jel, amelyből a fékerőt szabályozó hidraulikus egységet irányítja. Ez a vezető által a fékpedál útján keltett fékező erőtől függetlenül úgy szabályozza a fékrendszert, hogy az annyi súrlódó erőt indukáljon, amíg még éppen forgásban tartja a kereket, vagyis megakadályozza a kerék blokkolását, a kocsi megcsúszását és így végig irányítható marad az autó.

Az ABS érzékelő gyűrő meghibásodása

ABS érzékelő gyűrű

Az ABS érzékelő gyűrű ritkán hibásodik meg, de ha mégis valamilyen oknál fogva meglazul, esetleg a gyűrű egyes elemei megsérülnek, hiányosan keletkeznek a jelzések az indukciós jeladóban, ami megzavarhatja az ABS vezérlését, így magát a fékezést is. Ez komoly biztonsági kockázatot jelent. Ezért ha az ABS érzékelő gyűrű állapotából eredő bármilyen rendellenességet érzékel az autó vezetője, a leghelyesebb, ha azonnal a gyűrű cseréje mellett dönt. A csere nem bonyolult és nem is költséges beavatkozás. Ha a tárcsa megtisztítása nem javít a jeladó működésén, akkor a csere egészen biztosan elkerülhetetlen.