AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Ablaktörlő intervallum relé választása.

Ablaktörlő intervallum relé szabályozza, hogy a törlőlapátok mennyi ideig álljanak két törlés között, vagyis mennyi legyen a szünetidő.

Az ablaktörlő intervallum relé kényelmesebbé teszi a szélvédő tisztítását

A modern autókon már egyre több az elektronika, tréfásan azt is szokták mondani, hogy egy jobb autóban ma már komolyabb számítógép van, mint a Holdra szálló Apollo űrhajón volt. Az elektronika alkatrészei közzé tartoznak a különböző autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika alkatrészek, az ablaktörlő intervallum relé is ilyen.


Keresse meg az autójához megfelelő ablaktörlő intervallum relé alkatrészt:


Ez az alkatrész szabályozza, hogy az ablaktörlő lapátok mennyi ideig álljanak két törlés között. Nem vitás, hogy ha csak lassan csepereg az eső, zavaró lenne az ablaktörlő folyamatos működése, sőt feleslegesen koptatná az ablaktörlő lapátok gumiját. 

 

Az ablaktörlő intervallum relé a fejlődés egyik jelképe

Ablaktörlő intervallum relé kapcsolója

A régebbi autókban az ablaktörlőnek nem volt szünetideje, vagyis intervalluma, csak a törlés sebességét lehetett állítani két fokozatban. Aztán jött a háromfokozatú kapcsoló, az egyik fokozatban már egy 6-8 másodperces intervallum is volt, ami persze sokkal kényelmesebb volt, nem zavart a folyamatos törlés. Végül eljutottunk oda, hogy már az intervallum is állítható, a hosszát vagy a sofőr szabja meg, vagy automatikusan az elektronikus vezérlés. Webáruházunkban Magneti marelli márkájú ablaktörlő intervallum relé rendelhető.