AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Ablakmosó szintérzékelő választása.

Ablakmosó szintérzékelő tájékoztatja az autó vezetőjét arról, hogy van-e elegendő ablakmosó folyadék az ablakmosó folyadék tartályában arra az esetre, ha az ablaktörléshez vízre lenne szüksége. Teljes autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika kínálatunkban még több termék érhető el, böngésszen közöttük.

Az ablakmosó szintérzékelő feladata

Az ablakmosó szintérzékelő feladata a nevében van. Érzékeli az ablaktörlő folyadék szintjét a tartályban és természetesen ezt úgy teszi, hogy a szintről információt is küld a műszerfalon található kijelzőre. Erre az autó vezetőjének azért van szüksége, hogy időben értesüljön az utántöltés szükségességéről.


Keresse meg az autójához megfelelő ablakmosó szintérzékelő alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Az ilyen információ hiányában a folyadék váratlanul fogyhatna el, éppen akkor, amikor a legnagyobb szükség lenne rá, vagy amikor nincs lehetőség az utántöltésre, nem lehet azonnal ablaktörlő folyadékot beszerezni. 

A szintérzékelő működési elve

Ablakmosó szintérzékelő

Az ablakmosó szintérzékelő nagyon egyszerű elven működik, hiszen a folyadékban lebegő úszó helyzetének megfelelően érzékeli a folyadék szintjét és küldi az ennek megfelelő jelet a kijelzőhöz. Ne tévesszen meg senkit az egyszerű működési elv, mert az ilyen berendezések is képesek meghibásodni. A legegyszerűbb ami a szintérzékelővel történhet, hogy az úszó nem úszik a folyadék felszínén, aminek több oka lehet. Az első az úszó kilyukadása, vagy az úszóra szerelt kar megszorulása. Mindkét esetben nem a valóságnak megfelelő információ érkezik az autó vezetőjéhez. A hiba elhárításának legegyszerűbb módja az ablakmosó szintérzékelő cseréje.