AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Vezérműszíj rezgéscsillapító választása.

Vezérműszíj rezgéscsillapító gondoskodik arról, hogy a vezérműben működő szíjak rezgése a nagy fordulatszámon is egy tűrési értéken belül maradjon, ami egyrészt a szíjhatás optimális teljesülése, valamint a szíj és vezérműrendszer élettartama szempontjából nagyon fontos. Webáruházunkban természetesen más egyéb autó ékszíj, hosszbordás szíj, vezérműszíj és görgők vásárlása is lehetséges.

A vezérműszíj rezgéscsillapító szerepe

A vezérlés a vezérműszíj és egy vagy több vezető- illetve feszítőgörgő alkotta rendszer. A szíj által meghajtott vezérmű- és főtengely, a vízpumpa nagy terhelésnek vannak kitéve. A nagy forgási sebesség, a rezgések és a magas hőmérséklet negatívan befolyásolja működésüket, gyorsítja az elhasználódásukat.


Keresse meg az autójhoz megfelelő vezérműszíj rezgéscsillapító alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Különösen kedvezőtlen, ha a szíj, illetve a feszítőgörgő rezeg, mert ez fokozott igénybevételt jelent az egész rendszer számára. Ezért fontos e rezgés hatékony csillapítása, amiről a vezérműszíj rezgéscsillapítónak kell gondoskodnia a motor működésének teljes ideje alatt.

Vezérműszíj rezgéscsillapító

A rezgéscsillapító cseréje

Miért van szükség rezgéscsillapító alkatrészre? Mivel a vezérműben a forgó alkatrészek, a feszítő és vezető görgők is együtt kopnak és öregednek, ezek cseréje nem elkerülhető a vezérlés cseréjekor, mert a kopott egységek később károsíthatják az új vezérműszíjat, amiből elég komoly problémák keletkezhetnek. A szükséges javítás megkérdőjelezi az előző értelmét és kidobott pénznek bizonyulhat. Egy ilyen komplett vezérműszett csere, a vezérműszíj rezgéscsillapítóval együtt ismét megbízhatóbbá teszi a motor vezérlését, így növeli az egész meghajtás megbízhatóságát, élettartamát és ezen keresztül a gazdaságosságát is.